Mardin esnafından Türkmenlere bayraklı destek

Mardin'de esnaf Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) düzenlediği gayrimeşru referandum ve Türkmenlere yönelik politikalarına, caddeye astığı Türk ve Türkmen bayraklarıyla tepki gösterdi.

Haberler 10.10.2017 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Artuklu ilçesinde 1. Caddedeki Hasan Ammar çars yaknlarnda bir grup esnaf, Türkmenlere gösterilen destei yanstmak amacyla caddenin görünür iki noktasna 2 büyük Türk ve Türkmen bayra ast.

Esnaf Sraç Yiit, 1. Caddede yaklak 5 yldr Türk bayra bulunduunu vurgulayarak, imdi de Kerkükteki kardelerimiz zorda. Onlara destek için bayraklarn dalgalandrdk. Kerkük bizim ikinci yurdumuz. imdi orada ac ve zulüm var. Sesimizi duyurmak amacyla onlarn bayran dalgalandrdk. Elimizden gelen bu. diye konutu.

Her zaman her artta devletin yannda olduklarn vurgulayan Yiit, Cumhurbakan Sayn Recep Tayyyip Erdoann dedii gibi, Bir gece anszn gidebiliriz. Sayn Devlet Bahçelinin dedii gibi, 5 bin deil 50 bin kii de gidebiliriz. Gönüllü olarak ben varm. Kerkükteki kardelerimiz yalnz deildir. Her namazdan sonra dualarmzda onlar var. Allah aclarn dindirsin. ifadelerini kulland.

Vatandalardan Hdr Kartal, Kerkükteki Türkmenlerin her zaman yannda olduklarn belirtti. Kartal, Burada Türkmen bayraklarn gördük, mutlu olduk. Kerkükteki kardelerimize Allah yardm etsin. Onlarla beraberiz. Onlar için ne gerekiyorsa yapmaya hazrz. Her zaman yanlarndayz. dedi.

Bahattin Biçer de Kerkükün yllardr ac içerisinde yaadn ifade etti. Kerkükün bir Türk yurdu olduunun asla unutulmamas gerektiini dile getiren Biçer, Oradaki Türk varlnn korunmas hem insani hem de milli bir vazifedir. Her zaman Irak ve Suriyedeki Türkmen kardelerimizin yanndayz. Türkiye Cumhuriyetimiz orada yaayan soydalarmza daha çok sahip çkmaldr. çünkü onlarn bizden baka bir umudu maalesef yok. diye konutu.

Ana Sayfaya Git