Mardin STK’ları Türkkan’a öfkeli!

Mardin'de STK, şehit yakınları ve gaziler İYİ Partili Türkkan'ı kınadı

Haberler 10.11.2021 - 00:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinde sivil toplum kurulular (STK), ehit yaknlar ve gaziler, Y Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkann ehit yaknna küfretmesine tepki gösterdi.

Güvenlik Korucular ve ehit Aileleri Dernei, 15 Temmuz Demokrasi ehitleri Gazi ve Terör Madurlar Dernei, ehit ve Gazi Aileleri Yardmlama Dayanma ve nsan Haklar Dernei ile Muharip ve Gaziler Dernei üyeleri, ehit yaknlar ve gaziler, 15 Temmuz Demokrasi ve ehitler Parknda bir araya geldi.

Grup adna açklama yapan 15 Temmuz Demokrasi ehitleri Gaziler ve Terör Madurlar Dernei Bakan Hatice Turan Kandemir, küfrün sadece o ehit yaknna deil, millete yaplm bir uursuzluk ve siyasete yakmayan çirkin davran olduunu söyledi.

TÜRKKANI KINADILAR

Tarih boyunca erefleri için yaam ve mücadele etmi bir millet olduklarn vurgulayan Kandemir, HDPnin ve bebek katili PKKnn gizli yanda olan bu düüncenin zaman zaman bunun gibi olaylarda aça çktn belirtti.

Kandemir, Ey vekil, senin liderin PKKl Selahattin Demirta ile kahvalt yaparm diyor. Bir ehit yaknnn boynuna sarlp onu iteleyerek küfretmek, ona hakaret etmek ne insanla ne siyasete ne de ahlaka sar. dedi.

Türkkann TBMM çats altnda bir dakika bile durmaya hakknn olmadn dile getiren Kandemir, sözlerini öyle sürdürdü:

Parlamento çats altnda yerinin olmamas lazm. Bir ehidimizin kz kardeine küfredilmesi karsnda genel bakan bayann buna tahammül etmemesi ve kesinlikle bu zat partisinden ihraç etmesi gerekir. Y Partinin bandaki hanmefendi ehit yaknna deer vermiyorsa hiç deilse kendi cinsiyetinden birisine yönelik bu ar hakarete tepki göstermelidir. Bu ahsn milletvekilliinin sonlandrlmas dahil, en ar bedelleri ödemesi için biz ehit aileleri elimizden gelen ne olursa olsun yapacamz bildiriyoruz.

ehit babas ehmus Kaya da Bingölde ehit yaknna yaplanlar knadklarn bildirdi.

Ana Sayfaya Git