Mardin'de imza gününde Orhan Miroğlu'na yoğun ilgi

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, kentte ilk defa halka açık düzenlenen imza günü etkinliğinde okurlarıyla buluştu. 15 Temmuz Parkı'nda düzenlenen ve kitap satışından elde edilen gelirin yetim ve yoksul ailelere dağıtılacağı açıklanan imza günü yoğun ilgi gördü.

Haberler 15.04.2018 - 01:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Daha önce hiçbir kitap fuarnn düzenlenmedii Mardinde, ilk halka açk imza günü düzenlendi.

Kitaplardan elde edilecek gelirin 1404 yetim çocua harcanaca örenilen imza gününe, Türkiye Büyük Millet Meclisi dare Amiri ve Milletvekili Ceyda Bölünmez çankr, Vali ve Belediye Bakan vekili Mustafa Yaman, Artuklu Belediye Bakan Vekili akir Öner Öztürk, AK Parti Mardin l Bakan Nihat Eri, kamu kurum çalanlar, STK temsilcileri de katld.

MROLUNUN MZA GÜNÜ

mza gününde, Ak Parti Milletvekili Orhan Mirolunu sevenler ünlü yazara kitaplarn imzalattrmak için uzun kuyruklar oluturdu. Yer yer izdihamn yaand imza çadrnda okurlar Mirolundan imza alabilmek için birbiriyle yart. Yeniyüzyl, Kürtler ve Bamszlk isimli yeni kitabnn imza gününde youn ilgiyle karlaan Mirolu, okuyucularnn oluturduu kuyruun imza günü süresinde bitmeyeceini fark etmesi üzerine bütün programlarn iptal ettirdi.

Son kitab Yeniyüzyl, Kürtler ve Bamszlkn en çok satan kitaplar arasna girmesinden memnuniyet duyduunu ifade eden Mirolu, kitabn imzalamaya gelenler arasnda üç ayr kuan olmasn takdir ettiini söyledi. Ei Canan Mirolunun yalnz brakmad Orhan Mirolu, imza gününde yapt söyleide, Tek arzum Türkiyede bar demokrasi, adalet ve eitlik içerisinde bir arada yaayabileceimiz bir dünya, evren yaratmak. Dünyann neresinden bir yazar getirirseniz getirin, Mardin onu mutlaka kitap yazmaya tevik eder. Özlediimiz Mardin budur. Her gün kitaplar konuacaz. Rüyamz, beklentimiz, gelecee dair umutlarmz budur. iddetin ve terörün bittii, insanlarn o güvercin tedirginliklerini geri braktklar bir Mardin hepimizin özlemi olan bir Mardindir. Dolaysyla bu fikirlerimize deer verilmesini istiyoruz. Bölgemizin iddetle, terörle anlan bir ehir olmamasn istiyoruz. Kitabm imzaladklarm arasnda çocuklar da vard. nallah onlar büyüdükleri zaman böyle kitaplar okumak zorunda kalmazlar. Bu kitapta anlatlan trajedi çok geride kalr inallah. Bir yazar olarak bugün bana verdiiniz bu sevinci, bu cokuyu hiçbir zaman unutmayacam. Size kar görev ve sorumluluklarm bugün biraz daha arttrm oldu dedi.

EHT POLSN HATIRASI

Yakn korumaln yapan ehit polis memuru erife Özdenin hayat hikayesinin de kitabnda yer aldn anlatrken duygusallaan Mirolu, bir süre konumasna ara vermek zorunda kald. Mirolu konumasn öyle sürdürdü, Beraber çaltmz birçok güvenlik mensubu kardeimizin hikayeleri de yer alyor. Bunlardan biri de hiçbir zaman unutamayacam erife bunlardan biriydi. erifenin benim için kzm Hivadan hiçbir fark yoktur. Beraber köylere gittik, beraber ire üzüm yedik, tandr ekmei yedik. Ama sonra erifeyi Midyat Emniyet Müdürlüümüze yaplan bir saldrda alçakça; haince, korkakça bir saldrda kaybettik. Kitabnn arka kapan erifenin ksa süren ömrünün son dakikalarn anlatan paragrafa ayrdm diye konutu.

Ana Sayfaya Git