Mardin'de şehit aileleri yararına ilk kez müzayede düzenlendi

MARDİN'de, Altın Kalpler Derneği'nce ilk kez düzenlenen müzayedeyle şehit çocukları için özel bir yardım programı gerçekleştirildi. Altın Kalpler Derneği Başkanı Şenay Dağlı, "Şehitlerimizin ailelerine bir nebze de olsa katkıda bulunmak, vatandaşlık görevimizdir.

Haberler 27.11.2017 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eski bakanlardan Halit Dalnn ei enay Dal öncülüünde kurulan Altn Kalpler Gönüllü Yardm Derneinin Mardindeki programna, Mardin Valisi Mustafa Yaman ve ei Gülseren Yaman ile Aye Adile Nami Osmanolu Tars olmak üzere i ve sanat camiasndan da çok sayda ünlü isim katld. Müzayedeyle balayan gece, canl müzik performansyla devam etti. Programn açl konumasn yapan Dal, tüm katlmclara teekkür ederek, unlar söyledi:

ehitlerimizin ailelerine bir nebze de olsa katkda bulunmak, vatandalk görevimizdir. Sokaklar dar, gönlü zengin, topra bereketli, uurlu Mardinimizin bize de uurlu geleceini düünerek, startmz buradan veriyoruz. Mardin valimize tüm çalmalarmz da bize karlksz, gönülden destek verdii için özel teekkürlerimi sunuyorum. Biz, gönüllü olarak çktmz bu yolda, ehit çocuklar ile balayp, Soma Ermenek, Van depremzedelerinin yavrularna eitim bursu ile devam ettik ve Allahmzn nasip ettii surece devam edeceiz. Bu çalmalarmzn karl, mükafat olarak sizlerin destei ile artk Altn Kalpler, yardm faaliyetlerini dernek çats altnda yapacak inallah. Sizlerden aldmz bu destekle ç gibi büyüyoruz ve niyetimiz, tüm Türkiyeye de bu eitim projelerini yaymak olacak.

Programda geceye destek veren, emei geçen ve sponsor olan kurumlarla kiilere plaket verilirken, ünlü antikac Uur Batur tarafndan organize edilen müzayede düzenlendi. Müzayedede antika tablolar, objeler ve Osmanl mücevherleri satld. Yardm gecesine katlan davetliler, ehit çocuklarna destek olmak için birbiriyle yart. Organizasyondan elde edilen davetiye ücretinin ve müzayede gelirinin tamamnn terör operasyonlarnda ehit olan asker, polis ve korucu çocuklarna eitim bursu olarak verilecei belirtildi.

MARDNN SOKAKLARINI GEZERKEN, ECDADIMIN KOKUSUNU ALDIM

Programa katlan ve müzayedede birçok ürün satn alan Aye Adile Nami Osmanolu Tars, Mardinde olmaktan memnuniyet duyduunu dile getirdi. Tars, ki gündür Mardindeyiz. Bu programa da vatann korumak için canlarn feda eden ehitlerimizin çocuklarna destek olmak için katldk. çok da beendik. Güzel bir program oldu. Tarihi ve mimari yaps karsnda büyülendiim Mardinin sokaklarn gezerken, ecdadmn kokusunu aldm. Mardini çok ama çok beendim. çok güzel bir yer. Herkesi bu tarihi ehri gelip, görmelerini tavsiye ediyorum. Mardinliler, geçmilerine ve tarihlerine sahip çkarak, tarihi binalarn bugünlere gelmesine vesile olmular. Mardin sokaklarnda dolarken, kendilerinden büyük bir hürmet ve sayg gördüm. Toplum, bizleri çok seviyor. Ev ve i yerlerinde de Osmanlya dair olan özlemlerini astklar tablo ve resimlerde çok net görebiliyoruz diye konutu.

Gecede sahne alan sanatç Nur Ertürk de hasta olmasna ramen ehit çocuklarna destek olmak için programa katlma karar aldn söyledi. Ertürk, Bu ülkeyi böldürmeyeceiz, bu vatan böldürmeyeceiz. ehitlerimize, kutsallarmza sahip çkmak için çkp, geldim. Emei geçen herkese teekkür ederim dedi.

Ana Sayfaya Git