Mardin'de şehit yakınlarının işten çıkarılmasına tepki

MARDİN Büyükşehir Belediye Başkanı HDP'li Ahmet Türk'ün, göreve başlamasının ardından aralarında şehit yakınlarının da bulunduğu 30 kişinin işine son verilmesi tepkilere neden oldu. Türkiye Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, şehit ve gazi yakınlarının da bulunduğu 30 işçinin işten çıkarılmasını kabul etmediklerini söyledi.

Haberler 10.05.2019 - 12:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

31 Mart seçimlerinde Mardin Büyükehir Belediye Bakanlna kazanan HDPli Ahmet Türk, 17si Büyükehir Belediyesi ve 13ü de belediyeye bal MARSU Genel Müdürlüünde aralarnda ehit yaknlarnn da bulunduu 30 personeli iten çkard. Temizlik, oför, ziraat teknikeri, mimar, psikolog ve inaat mühendisi gibi çeitli görevlerdeki 30 içinin arasnda 20 Ekim 1991de PKKl teröristlerce yola döenen patlaycnn infilak etmesi sonucu ehit düen Abdulkadir Uurlunun kz kardei Aye Uurlu imdi, aabeyi PKKl teröristler tarafndan kaçrlan ve hala bulunamayan Ebru Kaya ve days Kbrs Gazisi olan Mehmet Beir Atakat da yer alyor. HAK- Mardin l Bakan Eref Cihan, 2si ehit, biri gazi yakn olmak üzere 30 kiinin iine son verilmesiyle ilgili harekete geçtiklerini ifade ederek, Siyasi tasarruf olduunu biliyoruz. Hukuki süreçte ne gerekiyorsa yapacaz. Sendikal olsun olmasn herkesin hakkna sahip çkacaz. En son dün 30 kiilik liste geldi hepsi yüksekokul mezunu ve çk yaand hepsinin takipçisiyiz dedi.

BU HAKSIZLII KABUL ETMYORUZ

Türkiye Güvenlik Korucular ve ehit Aileleri Federasyonu Bakan Orhan Kandemir de ehit ve gazi yaknlarnn da bulunduu 30 içinin iten çkarlmasn kabul etmediklerini söyledi. Ahmet Türkün bakanla seçilmesinin ardndan yaplan ilk icraat içileri içten çkarmak olduunu belirten Kandemir, Bu içilerin arasnda ehit ve gazi ailelerimiz de var. Bu hakszl kesinlikle kabul etmiyoruz ve knyoruz. ehit aileleri dernei olarak bu ilk icraat kabul etmiyoruz. çten çkarlan ehit ailelerimizin hakkn sonuna kadar savunacaz. Haklar için ne geriyorsa yapacaz diye konutu.

ten çkarlmasna tepki gösteren ehit yakn Aye Uurlu ise, sosyal medya hesabndan u mesaj paylat: Sayn Cumhurbakanm, ehit kardeiyim ve çok madurum. Mardin Büyükehir Belediyesinde hizmet alm olarak çalmaktaydm, ilerimize son verdiler. imdi nerede PKK yandalar varsa hepsini ie alacaklar. ehit kardeiyim diye iime son verdiler, oluma yurt paras gönderemeyeceim. Bu konuda ne olur yardm istiyorum.

Ana Sayfaya Git