Mardin'de Zeytin Dalı Harekatı'na destek konvoyu

Mardin'de, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla konvoy oluşturuldu.

Haberler 11.03.2018 - 11:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Artuklu 1071 Eitim ve Kültür Dernei ve Türkiye Kamu-Sen Mardin l Temsilciliince düzenlenen program için merkez Artuklu ilçesinde bir araya gelen grup, araçlarn Türk bayraklar ile süsledi.

Yaklak 100 araçla konvoy oluturan gruptakiler, ehitler ölmez, vatan bölünmez sloganlar atarak kent turu yapt.

Mardin Özel Harekat ube Müdürlüü önünde duran konvoydakiler, Türk bayra açarak stiklal Mar okudu, Afrinde ehit düen askerlerin isimlerini okudu.

Grup adna açklama yapan Artuklu 1071 Eitim ve Kültür Dernei Bakan Yardmcs Rifai Örnek, Afrindeki yiitlerin yalnz olmadn göstermek istediklerini söyledi.

Cephede elinde silahla savaan güvenlik güçlerine moral vermek için ellerinde Türk bayraklar, dillerinde tekbirlerle destek olduklarn kaydeden Örnek, öyle dedi:

Afrindeki yiitlerimizin yannda olduumuzu, bir nevi manevi destek vermek için destek konvoyu düzenledik. Türkiye, slamn son kalesidir. Son kalesine sahip çkmak hepimizin boynunun borcudur. Orada yiitlerimiz savayorsa, o yiitlere gerek dilimizle, gerek kalbimizle, gerek dualarmzla destek olmak zorundayz. Herkes bu konuda elinden geleni yapsn, slamn son kalesi ve Muhammedin ordusuna sahip çksn.

Rifai Örnek, ihtiyaç duyulduunda gözlerini krpmadan cephede yiitlerin yannda savaa hazr olduklarn da belirterek, gönüllü olarak dilekçelerini sunduklarn kaydetti.

Türkiye Kamu-Sen Mardin l Temsilcisi Bahattin Biçer de kahramanca mücadele ederek ehit düen güvenlik güçlerine Allahtan rahmet, gazilere de acil ifalar dileinde bulundu.

Biçer, nallah askerimiz muvaffak olacaklar. Askerimiz muvaffak olursa dünyaya bar ve huzur gelecektir, gözya dinecektir. dedi.

- Afrindeki güvenlik korucusu babasyla gurur duyuyor

Afrindeki güvenlik korucusu babasna ve oradaki güvenlik korucularna destek olmak için konvoya katlan Yasin Er de vatann bölünmez bütünlüü için saflarnn her zaman devletin yannda olduunu söyledi.

Operasyonlara manevi destek vermek istediklerini kaydeden Er, htiyaç olursa ben de seve seve gitmek isterim. Babam gönüllü olarak operasyonda mücadele veriyor. Kendisine selamlar iletiyorum. Allah yar ve yardmcs olsun. Kendisiyle gurur duyuyoruz. ifadelerini kulland.

Engin Aydn da Mehmetçiki desteklemek için bir araya geldiklerini belirterek, Allah yardmclar olsun. Bütün dualarmz, kalbimiz onlarla. Gerekirse bizler de gideriz, dilekçelerimizi verdik, gönüllü olarak gitmek isteriz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git