Mardin'deki FETÖ davasında yarbaya ağırlaştırılmış müebbet

MARDİN’de 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin davada tutuklu yargılanan dönemin Midyat 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Yardımcısı Yarbay Uğur Dilek, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Haberler 24.11.2017 - 08:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Midyat lçesinde 15 Temmuz darbe giriimi srasnda askerleri tam teçhizatl olarak hazr kta beklettii ve lçe Emniyet Müdürlüünün igal edilmesine ilikin emir verdii iddiasyla hakknda dava açlan dönemin Midyat 70inci Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardmcs eski Yarbay Uur Dilekin yarglanmasna devam edildi. Mardin 3üncü Ar Ceza Mahkemesinde görülen durumaya tutuklu sank Uur Dilek ve avukat katld.

SIKMAYANIN KAFASINA SIKACAIM

Durumada esas hakkndaki görüünü açklayan savc, sank Uur Dilekin darbe teebbüsünün yaand gece askerleri tam teçhizatl bir ekilde hazr kta beklettii ve ilçe emniyet müdürlüünün igal edilmesiyle ilgili emir verdiini belirterek, Sank Uur Dilek, darbe gecesinde saat: 23.30 sralarnda emrindeki askeri tam teçhizatl olarak içtima alannda toplad ve askerlere, Bu gece darbe yapld. Tarihi bir ana tanklk ediyorsunuz. Ben direk konuya giriyorum. En son olacaklar imdiden söylüyorum. Emir gelirse gerekirse çkarz, emniyeti bile alabiliriz. Emir gelirse emniyete gideceiz. Pein söylüyorum, emrime imdiden uymayacak olan varsa içeriye girsin. Orada ben emir verdiimde skmayacak olan varsa imdiden söylesin. Biz oraya gittiimizde emrimle skmayacak olan olursa ben onun kafasna skacam dedii ifadelerine yer verdi.

DARBEY TELEVZYONDA ÖREND

Savcnn esas hakkndaki görüüne kar savunmas alnan sank Uur Dilek, darbeyi televizyondan örendiini, ardndan tedbir amaçl askerleri içtima alanna çardn ve emniyetin igal edilmesine dair bir emir vermediini söyledi. Hakkndaki suçlamalar reddeden Dilek, beraatini talep etti. Ksa bir arann ardndan kararn açklayan mahkeme, sank Uur Dilekin Anayasal düzenini ortadan kaldrmaya teebbüs etme suçundan arlatrlm ömür boyu hapis cezasyla cezalandrlmasna hükmetti.

Ana Sayfaya Git