Mardin'deki N.Ç. davası

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı, kamuoyunda N.Ç. davası olarak bilinen davada, gerçek dışı ve kurumları küçük düşürücü mahiyette yapılan paylaşımlara yönelik soruşturma başlattı

Haberler 07.07.2018 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Cumhuriyet Basavcs Tolgahan Öztoprak, kamuoyunda N.ç. davas olarak bilinen kamu davas ile ilgili olarak tüm sanklarn beraat ettiine yönelik yeni bir karar verilmi gibi gerçek d ve kurumlar küçük düürücü mahiyette paylamlarn gerçek d olduunu belirterek, yaplan paylam ve yorumlara yönelik soruturma balatldn bildirdi.

Öztoprak yapt yazl açklamada, baz sosyal paylam hesaplarnda, Mardin 1. Ar Ceza Mahkemesinde yarglamas yaplan ve kamuoyunda N.ç. davas olarak bilinen kamu davas ile ilgili tüm sanklarn beraat ettiine yönelik yeni bir karar verilmi gibi gerçek d ve kurumlar küçük düürücü mahiyette paylam ve yorumlarn yapldn ifade etti.

GÜNCEM BLGLENDRME

Kamuoyunun güncel ve doru bilgilendirilmesi amacyla basn açklamas yaplmas zarureti doduunu aktaran Öztoprak, unlar kaydetti:

Bu çerçevede; suç tarihi 2002 yl temmuz ay olan, yarglamaya konu olay ile ilgili olarak kanun yolu süreci sonrasnda Mardin 1. Ar Ceza Mahkemesinin 2011/200 esas sayl dosyasnda yarglamaya devam edilmi 24 sank hakknda 765 sayl TCKda düzenlenmi olan rza geçme suçundan 13 yl 6 ay ile 6 yl 3 ay arasnda deien hapis cezalar verilmitir. Mardin 1. Ar Ceza Mahkemesinin kararnn temyizi üzerine Yargtay 14. Ceza Dairesinin 15 Ocak 2014 tarihli karar ile 15 sank hakknda verilen hapis cezalarna havi mahkumiyet karar onanm, 9 sank hakknda verilen hapis cezalarna ilikin mahkumiyet karar ise bozulup; yine hapis cezas verilmek suretiyle düzeltilerek onamtr. Cumhuriyet Basavclmzca kurumlar küçük düürmek amacyla yaplan paylam ve yorumlara yönelik olarak resen soruturma balatlm olup, inceleme ve aratrmalar devam etmektedir.

Ana Sayfaya Git