Mardin'den Suriye'ye 22 tır insani yardım

Mardin'de, "Halep'te İnsanlık Ölmesin" kampanyası kapsamında toplanan insani yardım malzemelerinin yüklendiği 22 tır dualarla uğurlandı.

Haberler 21.04.2017 - 08:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanl ve Türkiye Diyanet Vakf (TDV) i birliiyle düzenlenen Halepte nsanlk Ölmesin kampanyas devam ediyor.

Suriyede acil un ihtiyacnn belirlenmesi üzerine Mardin l Müftülüü, ilçe müftülükleri, TDV ilçe temsilcilikleri, camiler, Kuran kurslar ve Organize Sanayi Bölgesi araclyla toplanan 22 tr yardm malzemesi, törenle Suriyedeki ihtiyaç sahiplerine gönderildi.

Mardin Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili Mustafa Yaman, Organize Sanayi Bölgesinde düzenlenen uurlama töreninde, l Milli Eitim Müdürlüünce toplanan okul ve krtasiye malzemelerinin yüklendii 10 trn bir süre önce Suriyenin Bab, Cerablus ve Azez kentlerine gönderildiini anmsatt.

Valilik ve Büyükehir Belediyesinin katklaryla son bir haftada Suriyeye 32 tr insani yardm malzemesi gönderildiini belirten Yaman, Hemen yan bamzda bir insanlk dram yaanyor. Komumuz olmasa da bu yardmlar o mazlumlara ulatrlacakt. Dünyann neresinde olursa olsun halkmz her zaman mazlumlara yardm elini uzatmtr ve uzatmaya devam edecektir. dedi.

Yaman, kampanyaya destek veren herkese teekkür etti.

- Mardin halk olarak buna seyirci kalamazdk

Diyanet leri Bakanl Hac Hizmetleri Daire Bakan Remzi Bircan da l Müftülüünün öncülüünde temin edilen yardm malzemelerinin Suriyedeki madur insanlara ulatrlacan dile getirdi.

Bu yardmlarn önemli olduunu anlatan Bircan, unlar kaydetti:

u anda 22 yardm trn bir anda görünce insann gururlanmamas mümkün deildir. Kardeliin gerei olarak yan bamzda, burnumuzun dibinde insanlar katlediliyorsa burada Mardin halk olarak buna seyirci kalamazdk. Allah raz olsun. Bu organizasyonu yapan bata il müftümüz ve çalanlara teekkürü bir borç biliyorum. Allah sizlerden raz olsun. Allah, hayrlarn kabul etsin.

l Müftüsü smail çiçek ise kampanyann büyük bir gayretle sürdürüldüünü ifade etti.

Konumalarn ardndan trlar, l Müftüsü çiçekin duasyla Suriyeye uurland.

Törene, Artuklu Kaymakam akir Öner Öztürk, Organize Sanayi Bölgesi Bakan Vekili Nasr Duyan, sivil toplum kurulularnn temsilcileri, müftülük personeli ve vatandalar katld.

Ana Sayfaya Git