Mardin'in Savur Belediyesi'ne operasyon, başkan gözaltına alındı!

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen terör soruşturması kapsamında, evinde arama yapılan Savur Belediye Başkanı DBP'li Mehmet Aydın Alökmen'in de aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. Operasyonu yapan güvenlik güçleri, arama sırasında Savur Belediye binasına Türk bayrağı astı.

Haberler 25.02.2017 - 15:05 Son Güncelleme : 26.02.2017 - 13:18

Mardin Cumhuriyet Basavclnn yürüttüü soruturma kapsamnda, Sulh Ceza Hakimliinden alnan arama karar üzerine, bugün sabah saatlerinde Savur ilçe Belediyesine operasyon düzenlendi. Operasyon için geni güvenlik önlemleri alnrken, Belediye binasna giri ve çklara izin verilmedi. Operasyon kapsamnda DBPli Savur Belediye Bakan Mehmet Aydn Alökmenin de aralarnda bulunduu 7 kiinin evlerinde de arama yapld. Bakan Alökmenin de aralarnda bulunduu 5 kii gözaltna alnrken, hakknda yakalama karar bulunun 2 üphelinin yakalanmas için çalmalarn devam ettii bildirildi.

üphelilerin Savura bal Yeilalan, Yaylayan, Kaplan köyleri ile Artuklu ilçesine bal Aran köyünde bulunan evlerinde yaplan aramada, örgütsel içerikli kitap, baz dökümenler ve dijital materyallere el konulduu belirtildi.

BELEDYE BNASINA TÜRK BAYRAI ASILDI

E zamanl olarak yaplan operasyon srasnda üphelilerin evleri ile birlikte Savur Belediyesinde de Terörle Mücadele ube Müdürlüü ekiplerince arama yapld. Arama çalmalarnn devam ettii srada operasyona katlan güvenlik güçleri, Savur Belediye binasna Türk bayra çekti. Gözaltna alnan Belediye Bakan Mehmet Aydn Alökmenin sorgulanmak üzere emniyete götürüldüü örenildi.

Ana Sayfaya Git