Marka şehir hamlesi atıldı

Vali Hasan Basri Güzeloğlu "Diyarbakır ekonomisinin, özellikle ihracattaki katma değeri yüksek ürünlere dönük bir üretime yönelmesi için çaba harcıyoruz"

Haberler 15.01.2020 - 11:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2019da kurulan Diyarbakr l Yenilik Platformunun 2020 yl ocak ay toplantsnda konuan Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, 3 özel sektör sanayi kuruluuyla yakn ve youn ibirlii içerisinde olduunu belirterek, 2020 takvimi sonuna kadar Diyarbakrda 10 adet ARGE ve tasarm merkezinin kuruluunu gerçekletirecekleri bilgisini paylat.

Diyarbakr merkez Kayapnar ilçesinde bir otelin toplant salonunda yaplan oturum, Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu bakanlnda gerçekleti.

L YENLK PLATFORMU

l Yenilik Platformu olarak 2020 yl ilk aylk deerlendirme toplantsn gerçekletirdiklerini belirten Güzelolu, Geçtiimiz toplantdan bu yana, en önemli olarak Dicle Teknokent ile ilgili gelimeyi paylamak istiyorum. Bilindii gibi teknokentler, teknoparklar, üniversite-ehir ibirlii temelinde start-up dediimiz balangç firma ve kurulularnn bir araya geldii katma deer ve ihracata odakl biliim ve yazlm alannda öncü sektörlerden oluan merkezlerdir. dedi.

10 ADET ARGE MERKEZ

Teknokentin ortaklk yaps ve bundan sonraki hedefleri konusunda bilgi aktaran Güzelolu, 12 Aralk 2019 tarihli yönetim kurulu kararyla 8 Ocak 2020de gerçekleen genel kurul toplantsnda Dicle Teknokentin ortaklk yaps deitirilmi ve yeni bir boyuta ulamtr. 2020 takvimi sonuna kadar Diyarbakrda özellikle çok önemsediimiz 10 adet ARGE ve tasarm merkezinin kuruluunu gerçekletirmi olacaz. u anda 3 özel sektör sanayi kuruluumuzla yakn ve youn i birlii içerisindeyiz. ifadelerini kulland.

MARKE VE PATENT BRM

Söz konusu merkezlere sahip olan iyerlerine yaplacak olan kolaylklardan bahseden Güzelolu, Bu merkezlere sahip olan iyerlerinde vergi indirimi, tasarm harcamalarnn tamam, sigorta primi ile gelir vergisi stopaj destei, damga vergisi ve gümrük vergisi istisnas salanmaktadr. Buna bal olarak 2020 sonuna kadar kurulacak olan 10 ARGE ve tasarm merkezi il genelinde ekonominin ve üretimin yenilik temelinde deiime çok önemli öncülük edecektir. eklinde konutu.

Aralk ayndan bu yana platformun gerçekletirdii aamalara deinen Güzelolu, Platformun gerçekletirdii aamalardan biri de ilimizde daha önce olmayan, patent ve marka temsilcilii açld. Türkiye patent ve marka kurumunun özellikle marka ve patent tescilinde il genelinde hizmet verecek temsilcilii Karacada Kalknma Ajans Diyarbakr Yatrm Destek Ofisi bünyesinde faaliyete geçmi durumdadr. diye belirtti.

EHRN GELMES çN

Güzelolu, Diyarbakr l Yenilik Platformunun 2020 hedefleri arasnda patent ve marka tescilinde Türkiyede Diyarbakrn her iki balkta da yüzde bir orannda bir aamaya gelmesi ve Türkiyede hem patent bavuru saysnda hem de faydal model bavurusunda yüzde bir çounluuna ulamasdr. u an itibariyle yüzde 0,2 ile 0,3 civarndayz. Bunu ylsonuna kadar inallah kararl bir ekilde yüzde bire tayacaz. dedi.

Ana Sayfaya Git