Maske kullanımı ne zaman bitecek? dalgalanma sonbaharda artacak

Koronavirüs salgını ne zaman bitecek sorusunun yanıtının pozitif olmasına çok az bir süre kalmışken, maske kullanımının ne zaman biteceği konusunda da yanıtlar çok merak ediliyor.. Normalleşmenin normal yaşam olmadığını açıklayan Bilim Kurulu üyelerinden Prof. Alpay Azap maske kullanımı ne zaman bitecek sorularını da yanıtladı.

Haberler 05.06.2020 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koronavirüs salgn ne zaman bitecek sorusunun yantnn pozitif olmasna çok az bir süre kalmken, maske kullanmnn ne zaman bitecei konusunda da yantlar çok merak ediliyor.. Normallemenin normal yaam olmadn açklayan Bilim Kurulu üyelerinden Prof. Alpay Azap maske kullanm ne zaman bitecek sorularn da yantlad.

Vatandalarn hzl normalletiini ifade eden Prof. Dr. Alpay Azap, Benim görebildiim kadaryla herkes alm, üstelik fazla alm görünüyor. Yeni normale göre deil eski normale göre yayor insanlarmz. Yeni normal dönemde tedbirli olmalyz. 4-5 ay önceki yaantmza kesinlikle dönmememiz lazm ifadelerini kulland.

Vatandalar, Maske kullanm ne zaman bitecek? sorusunu skça aratrken, Prof. Dr. Azap, konuya ilikin, yi haber vermek isterdim. Ama aylarca devam edeceiz. 20-24 ay sürmesini bekliyoruz. Ancak çok etkili bir a bulunursa bu süre ksabilir ifadelerini kulland.

KNC DALGA RSK VAR MI?

Prof. Dr. Alpay Azapn açklamalarndan öne çkanlar u ekilde: kinci dalgay bekliyoruz. Ne zaman olaca konusunda tartma var. Yaz aylar içinde ikinci dalga beklemiyoruz. Pencereler açk, temiz hava, ultraviyolenin etkisi var

Bunu kestirmek çok mümkün deil. En geç Temmuz ortas gibi iki basamakl saylara dümesini bekliyoruz. imdi gevetme politikalarn uygulamaya aldktan sonra vaka saysnn artmasn bekliyoruz. randa dramatik bir art olmutu. Ama önlemlere uymaya ne kadar devam edersek o kadar çabuk düer.

RESTORANA GDEN HANG RSKLER ALIYOR?

Yemekten kesinlikle bulamaz. Bundan eminiz. Ancak kapal bir ortamda uzunca bir süre ve tanmadmz kiilerle ayn ortamda bulunmak riskli, bunu bilmeliyiz. Eski alkanlklarmz gibi restoranlarda uzun uzun sohbet yapmamal ve açk havay tercih etmeliyiz

Ana Sayfaya Git