Maske takma zorunluluğu olan iller hangileri

Hagi illerde maske takmak zorunlu? Sağlık Bakanlığı tarafından bir çok il de maske takma zorunluluğu uygulanmakta. İşte maske takma zorunlu olan iller arasında 2 tane daha eklendi.

Haberler 03.06.2020 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hagi illerde maske takmak zorunlu? Salk Bakanl tarafndan bir çok il de maske takma zorunluluu uygulanmakta. te maske takma zorunlu olan iller arasnda 2 tane daha eklendi.

Kütahya, Mu ve Karsta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda baz cadde ve mahallelerde maske takma zorunluluu getirildi.

KARS

Karsta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda baz cadde ve mahallelerde maske takma zorunluluu getirildi.

Kars Valisi Türker Öksüz bakanlnda toplanan l Umumi Hfzsshha Meclisi, kent genelinde faaliyet gösteren toplu tama kooperatiflerinin çalma günleri ve duraklar yeniden belirlendi.

Toplantda ayrca Faikbey, GAMP, Atatürk, Kazmpaa, Dr. Metin Sözen, Ordu, ehit Yusufbey ve Halitpaa Caddelerinin tamam ile Ortakap Mahallesi, stasyon Mahallesi ve Hapan mevkisinde 3 Haziran 2020 itibaryla az ve burnu tamamen kapatacak ekilde maske takmann zorunlu hale getirilmesine karar verildi.

Söz konusu karara uymayanlar veya aykr hareket edenlere cezai ilem uygulanacak.

MU

Muta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda kentteki baz caddelerde vatandalara maske takma zorunluluu getirildi.

Valilikten yaplan açklamada, halk Kovid-19dan korumak ve salgnn ilerlemesini önlemek amacyla önlemlerin alnd belirtildi.

Normalleme sürecine geçilmesiyle bu tedbirlerin yeniden deerlendirildii aktarlan açklamada, unlar kaydedildi:

Bu kapsamda, l Hfzsshha Kurulunun 1 Hazirandaki toplantsnda çeitli kararlar alnmtr. Kurul tarafndan belirlenen stasyon Caddesinde yapm devam eden mam afi Camisinden Mu Belediyesinin bulunduu yere kadar, Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunup ykm gerçekletirilen postane binasndan yine ykm gerçekletirilen eski otogarn bulunduu çevre yoluna kadar, Türk Telekom binas ve Hava ehitlii arasndan balayarak Ziraat Bankas ile son bulan stasyon Caddesine balant salayan yolda, büyükkent pasajndan balayarak eski hal içerisine kadar giden yolda, eski hal içi dahil olmak üzere, eski halden Cumhuriyet Caddesine balant salayan iki ara caddede ve yine eski halden stasyon Caddesine balant salayan iki ara caddede vatandalarmzn maske takmalar zorunlu hale getirilmitir.

Minibüs, dolmu, halk ve belediye otobüsleri, toplu tama araçlar, ilçe, belde ve köylerden yolcu tayan minibüs ve otobüslerde yolcu, oför ve muavinlerin maske takmasnn zorunlu olduu bildirilen açklamada, söz konusu araçlarda vatandalarn kolayca eriimine sunulacak ekilde el dezenfektan ya da dezenfeksiyonu salayacak derecede kolonya bulundurulaca bilgisine yer verildi.

p>KÜTAHYA

Kütahyada koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda il genelinde açk alanlarda az ve burnu tam kapatacak ekilde maske takma zorunluluu getirildi.

Ana Sayfaya Git