"Mavi Balina oyunu engellenemiyor"

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan oynayanları intihara sürüklediği iddia edilen 'Mavi Balina' oyunu hakkında uyardı. Sayan, oyunun sabit bir site üzerinden oynanmadığı için tamamen engellenmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Haberler 15.11.2017 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BTK Bakan Ömer Fatih Sayan oynayanlar intihara sürükledii iddia edilen Mavi Balina oyunu ile ilgili uyarlarda bulundu. Mavi Balina oyununun kiisel bir balant yoluyla yani kar taraftan bir kiinin sanal ortamda gönderdii davet ile oynandn ifade eden Sayan, bu nedenle oyunun tamamen engellenemediini ifade ederek öyle konutu:

Siz bana bir balant yollayabilirsiniz Ahmet Hasana, Hasan Hüseyine gibi. Mesela cnntürk.com.tr adresi var tek bir adres ama bu öyle deil

Oyun ansl engellenebilir?

TK Bakan Sayan öyle yant verdi: Direkt bizim ihbarweb.org.tr adresimize ihbar etmesini ayn zamanda hiç vakit kaybetmeden adeta polise ihbar gibi çocuununu böyle bir eyinden üphelendiini ve emniyet siber dairesininin de bu konudan haberdar olmasn istediini söylemesi önemli.

Sanal ortamda çocuklarnz takip edin

Ailelerin bu taleplerinden sonra BTKnn devreye girdiini ifade eden Sayan, o anda balantnn kesilip kesilemeyecei ile ilgili soruya ise öyle yant verdi: Bu tür intihara yönlendirme olabilecek web sayfalar ile ilgili ve balantlarla ilgili gereini yapyoruz. çocuun intihara gitmemesi için biberi balantdaki öbür taraf ile yurtd balantsnn emniyet güçleri ile ibirliinde kesilmesini salyoruz. Sanal ortamda çocuklarnz ne yapyor takip edin. Siz çocuunuzu her türlü kötülükten ev içinde koruduunuzu düünürken internetten açlan dünya ile kötücül ilere maruz brakyorsunuz. Mavi Balina da bu kötü örneklerden biri.

Ana Sayfaya Git