Mazeretli sayılacak

Kronik rahatsızlığı bulunan öğrenciler yüz yüze eğitimde mazeretli sayılacak.

Haberler 09.09.2021 - 11:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Milli Eitim Bakanlnca (MEB), resmi ve özel tüm okul ve eitim kurumlarnda örenim gören örencilerden Salk Bakanl e-Nabz Sisteminde kronik hastalklar listesinde yer alan hastala ait raporu olanlar yüz yüze eitimde mazeretli saylacak.

Milli Eitim Bakan Mahmut Özer imzasyla illere gönderilen yazda, yüz yüze eitimde mazeretli olacak örencilerle ilgili bilgilere yer verildi.

Buna göre, resmi ve özel tüm okul ve eitim kurumlarnda örenim gören örencilerden Salk Bakanl e-Nabz Sisteminde kronik hastalklar listesinde yer alan hastala ait raporu olanlar ile Kovid-19 hastas ya da temasls olduu için tedavi ya da karantina sürecinde olanlar mazeretlerine ilikin e-Nabz Sisteminden alacaklar belgeyi okul müdürlüklerine iletmeleri halinde mazeretli saylacak.

Örencilerin okula devam edemedikleri günlerde ilenen derslere yönelik ilgili öretmenler tarafndan velilere ve örencilere gerekli rehberlik yaplacak, örencilerin TRT EBA TV ve www.eba.gov.tr portalnda yer alan içerikleri takip etmeleri salanacak.

Kovid-19 hastas ya da temasls olduu için tedavi ya da karantina sürecinde olan örenciler ile kronik rahatszln belgelendiren örenciler okula devam edemedikleri günlerde devamsz saylmayacak.

Örencilerin snavlar yüz yüze ve salgn tedbirleri dikkate alnarak yaplacak. Bu kapsamda, kronik hastal bulunan örencilerin snavlar okul ortamnda yüz yüze Kovid-19 salgn kapsamnda gerekli tedbirler alnarak tamamlanacak.

Kovid-19 testi pozitif olan veya temasl durumda olan örencilerin snavlar ise karantina bitiminde okul müdürlüklerince belirlenen tarihlerde kaytl bulunduklar okullarda yaplacak.

- Eitimini evde veya hastanede sürdüren örenciler

Evde veya hastanede eitim hizmeti verilen örenciler bu eitimlerini sürdürecek ve bu örencilerden okula devam zorunluluu aranmayacak.

Bu örencilerden Kovid-19 hastas ya da temasls olduu için tedavi ya da karantina sürecinde olanlara eitim hizmetinde görevlendirilen öretmenler tarafndan uzaktan canl ders yaplacak.

Ayrca bu örencilerin, TRT EBA TV ve www.eba.gov.tr portalnda yer alan içerikleri takip etmeleri salanacak.

Ana Sayfaya Git