Mazlum Demir öldürüldü!

Irak'ın kuzeyinde MİT ve TSK'nın operasyonuyla etkisiz hale getirilen PKK/KCK'nın sözde özel güç birimi sorumlularından Mazlum Demir'in, metropollerde sansasyonel eylem için görevlendirildiği, eylemde kullanılacak patlayıcı ve mühimmatı Türkiye'ye geçirme hazırlığında olduğu belirlendi

Haberler 09.10.2020 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MT ve Türk Silahl Kuvvetlerinin (TSK) Irakn kuzeyindeki operasyonuyla krmz bültenle aranan PKKnn sözde özel güç birimi sorumlusu Mazlum Demir etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kaynaklarndan alnan bilgiye göre, Tunceli krsalnda 2013-2019 yllarnda güvenlik güçlerine yönelik birçok eyleme katlan, Irakn kuzeyindeki terör örgütü kamplarnda sabotaj eitimi aldktan sonra PKK/KCKnn sözde özel güç biriminde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren Jir kod adl Mazlum Demirin PKK tarafndan metropollerde sansasyonel eylem yapmas amacyla görevlendirildii MT tarafndan tespit edildi.

MT OPERASYONU

Mazlum Demiri takibe alan MT, teröristin metropollerde sansasyonel bir eylemde kullanlacak patlayc ve mühimmat Türkiyeye geçirme hazrl yaptn belirledi. Bunun üzerine, MT ile TSK tarafndan 6 Ekimde Irakn kuzeyindeki Gare bölgesinde düzenlenen nokta operasyonla Mazlum Demir etkisiz hale getirildi.

KIRMIZI BÜLTENLE

Hakkaride 2011 ylnn ekim aynda güvenlik güçlerine yönelik bombal saldr hazrlndayken yakalanarak Van F Tipi Cezaevine konulan Demirin cezaevinden çktktan sonra 2013-2019 yllarnda Tunceli krsalnda faaliyet gösterdii, 2019dan itibaren Irakn kuzeyinde örgüt adna faaliyetlerde bulunmaya balad ve PKK/KCKnn sözde özel güç birimi sorumlularndan olduu belirlendi.

Demir, iledii suçlar nedeniyle nterpol tarafndan uluslararas düzeyde krmz bültenle aranyordu.

Ana Sayfaya Git