Meclis, 600 milletvekiline göre düzenleniyor

Milletvekili sayısının 550'den 600'a çıkması, grup kuran parti sayısının beşe, temsil edilen parti sayısının ise 8'e yükselmesi nedeniyle, TBMM Ana Bina ile Yeni Halkla İlişkiler Binasında kapsamlı değişiklikler ve tadilatların yapımına başlandı

Haberler 03.07.2018 - 11:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lk kurada oda çkmayan 60 milletvekili için yeni odalar hazrlandktan sonra ikinci bir kura çekimi daha yaplacak

Eski dönemden milletvekillii devam eden 267 milletvekili, odalarn kullanmaya devam edecek

TBMM - Milletvekili says 600e, siyasi parti grup says bee çkan Mecliste, yeni dönem için hazrlk çalmalarna baland.

27. Dönem Meclisinde seçilen milletvekili saysnn 550den 600e çkmas, AK Parti, CHP, HDP ve MHPnin ardndan Y Partinin de grup kurmas ve temsil edilen parti saysnn 8e yükselmesi nedeniyle, TBMM Ana Bina ile Yeni Halkla likiler Binasnda kapsaml deiiklikler yaplacak.

Bu çerçevede, Yeni Halkla likiler Binasnda, bütün ihtisas komisyonlarnn ortak kullanmnda olan baz toplant salonlar bölünerek, komisyon bakanlklarna tahsis edilecek.

Baz ihtisas komisyon bakanlarnn odalar, dier milletvekili odalaryla ayn hale getirilecek ve says artan odalar dier milletvekillerinin kullanmna sunulacak.

Yeni Halkla likiler Binasnda olan uluslararas komisyon bakanlklar Ana Binaya tanacak.

267 milletvekili odalarn kullanmaya devam edecek

Yeni Halkla likiler Binasnda 470 milletvekili odas bulunuyor.

Eski dönemden milletvekillii devam eden 267 milletvekili, odalarn kullanmaya devam edecek.

Geçen hafta TBMM Bakanlk Divan Toplant Salonunda, 333 milletvekili için kura çekimi yapld. Milletvekillii devam eden, ancak odasn deitirmek isteyen CHP zmir Milletvekili Atila Sertel ile AK Parti çankr Milletvekili Muhammet Emin Akbaolu kuraya girerek, odalarn deitirdi.

Bakanlar, Bakanlk Divan üyeleri, siyasi partilerin grup bakanvekilleri ile ihtisas ve uluslararas komisyon bakanlarnn katlmad kurada, 60 milletvekiline oda çkmad. Bu görevlere seçilecek milletvekillerinin belli olmas ve yeni odalarn hazrlanmasndan sonra, bu ay sonu ya da austos ay içerisinde ikinci bir kura çekimi daha yaplacak.

Mücahit Arnç, babasnn iki yan odasn kullanacak

Kura çekiminde, AK Parti stanbul Milletvekili Mücahit Arnça, daha önce babas Bülent Arnçn odasnn bulunduu katta oda çkt. Mücahit Arnç, babasnn eski makamnn iki yan odasn kullanacak.

BBP Genel Bakan ve AK Parti Ankara Milletvekili Mustafa Desticiye 2. katta, HDP E Genel Bakan ve Van Milletvekili Sezai Temelliye 4. katta oda çkt.

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ile HDP Batman Milletvekili Mehmet Rütü Tiryaki 3. katta, CHP Kahramanmara Milletvekili Ali Öztunç ile MHP Kahramanmara Milletvekili Sefer Aycan ise 4. katta ayn koridorda mesai yapacak.

Tokatn AK Partili iki milletvekili, Mecliste de birbirlerinden ayrlmad. Tokat milletvekilleri Mustafa Arslan ile Özlem Zengin, 2. katta ayn koridordaki odalarn kullanacak.

AK Partinin üç Zonguldak milletvekilinden ikisine, Yeni Halkla likiler Binasnda ayn katta oda çkt. Milletvekilleri Polat Türkmen ile Ahmet çolakolu, zemin katta ayn koridordaki odalarnda mesai yapacak.

Ana Sayfaya Git