Meclis, HSK'nin 7 üyesini seçti

Ergün Şahin, Ömür Topaç, Sinan Esen, Aysel Demirel, Cumhur Şahin, Bilal Temel ve Hamit Kocabey, Hakimler ve Savcılar Kurulu üyesi olarak belirlendi

Haberler 26.05.2021 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Genel Kurulunda, Ergün ahin, Ömür Topaç, Sinan Esen, Aysel Demirel, Cumhur ahin, Bilal Temel ve Hamit Kocabey, Hakimler ve Savclar Kurulu (HSK) üyesi olarak seçildi.

Genel Kurulda, HSKde boalacak 7 üyelik için seçim yapld. HSK üyelii seçiminin gizli yaplan birinci tur oylamasna 471 milletvekili katld.

Milletvekillerinin kabinlere girerek oy kullanmalar ile Tasnif Komisyonunun oy pusulas saym ilemleri yaklak 2 saat sürdü.

Adaylarn birinci turda ald oylar öyle:

- Yargtay üyeleri arasndan seçilecek birinci üyelik için aday listesi: Ergün ahin (460 oy), Ahmet Kar (4 oy), Faruk ener (2 oy).

- Yargtay üyeleri arasndan seçilecek ikinci üyelik için aday listesi: Ömür Topaç (460 oy), Zeynep ahin (3 oy), Nevzat Özsoy (2 oy).

- Yargtay üyeleri arasndan seçilecek üçüncü üyelik için aday listesi: Sinan Esen (459 oy), Mehmet Reat Koparan (3 oy), Sevinç Türközmen (2 oy).

- Dantay üyeleri arasndan seçilecek üyelik için aday listesi: Aysel Demirel (458 oy), Lütfiye Akbulut (4 oy), Musa Heybet (4 oy).

- Öretim üyeleri arasndan seçilecek üyelik için aday listesi: Cumhur ahin (460 oy), Müslüm Aknc (4 oy), Mehmet Altunkaya (2 oy).

- Avukatlar arasndan seçilecek üyelik için aday listesi: Bilal Temel (460 oy), Önder Ataseven (3 oy), Alaaddin Varol (1 oy).

- Öretim üyeleri ile avukatlar arasndan seçilecek üyelik için aday listesi: Hamit Kocabey (437 oy), Arzu Sonsuz (25 oy), Ali Aydn Akpnar (2 oy).

Bo oy kullanlmayan seçimde, 11 oy da geçersiz sayld.

Bu sonuca göre, birinci tur oylamada, Anayasada öngörülen üye tam saysnn 3te 2 çounluunun (400) üzerinde oy alan Ergün ahin, Ömür Topaç, Sinan Esen, Aysel Demirel, Cumhur ahin, Bilal Temel ve Hamit Kocabey, HSKnin yeni üyeleri olarak seçildi.

Ana Sayfaya Git