Meclis üyelerine kayyum ataması

Görevden uzaklaştırılan Bağlar Belediyesi’nin HDP’li 6 meclis üyesinin yerine, kentteki farklı kurumlarda çalışan memurlar kayyum olarak atandı.

Haberler 20.11.2019 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl tarafndan 21 Ekimde görevden uzaklatrlan Balar Belediyesinin Halklarn Demokratik Partili (HDP) Nurettin Bakan, Halime Bayram, Hüsnü Aslan, Mehmet Akdoan, Panayr çelik ve Naide Buluttekin Can adl meclis üyelerinin yerine kayyum atand. Bakanlk meclis üyelerinin görevden uzaklatrma gerekçesini ise daha önce haklarnda yürütülen soruturma ve davalar gösterdi. Diyarbakr Valilii tarafndan 8 Kasmda Balar Kaymakamlna gönderilen yazda, 6 meclis üyesinin görevden alndn ve yerlerine kentteki farkl kurumlarda çalan memurlarn atandn belirtildi.

ATANAN KAYYUMLAR

Yazda, Halime Bayramn yerine Balar lçe Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Masum Ayhan, Hüsnü Aslann yerine Balar lçe Tarm ve Orman Müdür Vekili Fikret Tunç, Mehmet Akdoann yerine Balar lçe Yaz leri Müdürü Nevide çakr, Panayr çelikin yerine Balar lçe Milli Eitim ube Müdürü zzettin Zengin, Naide Buluttekin Cann yerine Balar lçe Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakf Bakanl Müdürü Frat Batmaz, Nurettin Bakann yerine Balar lçe Mal Müdürü Muhsin Mutlu adl kiiler kayyum olarak atand.

Ana Sayfaya Git