Meclise yeni düzenleme

KHK ile TBMM İdari Teşkilatında uyum düzenlemesi

Haberler 10.07.2018 - 12:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Anayasada yaplan deiikliklere uyum salamak amacyla çkartlan KHK, TBMM Bakanl dari Tekilat Kanununda da deiiklik yapyor

TBMMnin idari tekilatnda yer alan Milli Saraylardan Sorumlu Genel Sekreter Yardmcl ve bal Müzecilik ve Tantm Bakanl, Restorasyon ve Teknik Uygulamalar Bakanl, dari ve Mali ler Bakanl birimleri kaldrld

Buna göre, TBMM Bakan bamüaviri says 5ten 20ye çkartld

Anayasada yaplan deiikliklere uyum salamak amacyla çkartlan KHK ile TBMM dari Tekilat Kanununda yaplan deiiklikle, Milli Saraylardan Sorumlu Genel Sekreter Yardmcl ve bal Müzecilik ve Tantm Bakanl, Restorasyon ve Teknik Uygulamalar Bakanl, dari ve Mali ler Bakanl birimleri kaldrld.

Anayasada yaplan deiikliklere uyum salamak amacyla çkartlan KHK, TBMM Bakanl dari Tekilat Kanununda da deiiklik yapyor.

Buna göre, TBMM dari Tekilatnn görevleri arasndan, Cumhurbakannn yasamayla ilgili görevlerinin yerine getirilmesinde ve yetkilerinin kullanlmasnda Cumhurbakanl Genel Sekreterlii ile e güdümü salama çkarld.

Ayrca, idari tekilat, TBMM yönetiminde bulunan saray, kök ve kasrlar ile bunlara bal tanr ve tanmaz kültür varlklarnn tespitini, tasnifini, periyodik bakmn, muhafazasn, restorasyonunu ve tantmn bundan sonra yapmayacak.

TBMMnin idari tekilatnda yer alan Milli Saraylardan Sorumlu Genel Sekreter Yardmcl ve kendisine bal Müzecilik ve Tantm Bakanl, Restorasyon ve Teknik Uygulamalar Bakanl, dari ve Mali ler Bakanl birimleri de kaldrld. Milli Saraylardan Sorumlu Genel Sekreter Yardmcs ile bal birimlerdeki bakanlarn görevi sona erecek. Bu kiiler ve personel, durumlarna uygun kadro veya pozisyonlara 1 ay içinde atanacak.

Milli Saraylardan Sorumlu Genel Sekreter Yardmclna bal birimlere tahsis edilen her türlü tanr, tat, araç, gereç, malzeme, borç ve alacaklar, hak ve yükümlülükler, yazl ve elektronik ortamdaki her türlü kayt ve dokümanlar, Cumhurbakanl kararnamesi hükümlerine göre bünyesinde düzenledii kamu kurum ve kurulularna baka hiçbir ileme gerek kalmadan devredilecek. Ayrca mülkiyeti Hazineye ait veya devletin hüküm ve tasarrufu altndaki tanmazlardan tahsis edilenler ile fiilen kullanlanlar, hiçbir ileme gerek olmadan tahsis amacna uygun kullanlmak üzere kamu kurum ve kurulularna baka hiçbir ileme gerek kalmadan devredilecek.

BASIN HALKLA LKLER

Basn, Yayn ve Halkla likiler Bakanlnn görevleri arasndan, Kurtulu Sava Müzesinde (Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi Binas) tüm müzecilik hizmetlerini yerine getirmek, müzenin ulusal ve uluslararas tantmn yapmak veya yaptrmak, müzenin onarm, restorasyon, tehir ve müzecilikle ilgili dier teknik hizmetlerini, gerektiinde Milli Saraylardan Sorumlu Genel Sekreter Yardmclna bal bakanlklarla birlikte yürütmek çkarld.

Önem ve öncelik tayan konularda TBMM Bakanna yardmc olmak üzere atanan TBMM Bakan bamüaviri says 5ten 20ye, 15 olan TBMM Bakan müaviri 30a ve yine 15 olan müavir says 30a çkartld.

TBMMye bal saray, kök, kasr, müze ve fabrikalardan salanan her türlü gelir ile bunlarn bakm ve onarm için yaplan artl balar ve yardmlarn, TBMM adna bir kamu bankasnda açlacak hesaba yatrlmasna yönelik madde yürürlükten kaldrld.

TBMM Bakanlnn sorumluluundaki tarihi bina ve objelerin onarmlar, restorasyonlar ile çevre düzenlemesine ilikin mal ve hizmet almlar ile özel ihtisas gerektiren konularda TBMM Bakannca mütalaa ve hukuki hizmet satn alma ilerinin, Kamu hale Kanunu hükümlerine tabi olmakszn Bakanlk Divannca belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde gerçekletirilmesine yönelik düzenleme de KHK ile kanun metninden çkartld.

TBMMye bal milli saraylar hariç belediye ve mücavir alan snrlar içinde gerçek ve tüzel kiilerce iletilen her türlü müzelerin giri ücretlerinin yüzde 5inin belediye pay olarak ayrlmasna dair hükümde, TBMM ibaresi Cumhurbakanlna eklinde deitirildi.

Ana Sayfaya Git