Meclisi yoğun bir araştırma gündemi bekliyor

Meclis, yerel seçimlerden sonra gündeminde yer alan konulara ağırlık verecek; ALS, SMA, MS hastalarının, down sendromlu, otizmli bireylerin ve ailelerinin sorunlarını, hayvanlara yönelik şiddet olaylarını, teknoloji bağımlılığını, tıbbi ve aromatik bitkilerinin üretimindeki sıkıntıları araştıracak.

Haberler 22.02.2019 - 12:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yerel seçimler nedeniyle çalmalarna ara verecek olan TBMM, seçim sonras Meclis Aratrma Komisyonlarn harekete geçirecek.

AK Parti, CHP, MHP, Y Parti ve HDP milletvekillerinin önergeleri dorultusunda TBMM Genel Kurulunda, oy birliiyle 4 aratrma komisyonu kurulmasna karar verilmiti.

MECLSTEK ARATIRMA ÖNERGELER

Bu komisyonlardan ilki olan down sendromu, otizm ve dier geliim bozukluklarnn yaygnlnn tespiti, bu bireylerin ve ailelerinin sorunlarnn çözümü için 6 Kasm 2018de kurulan aratrma komisyonuna, partiler üye bildirecek.

Genel Kurulda, 7 Kasm 2018de kurulan tbbi ve aromatik bitki çeitliliinin korunmas, üretimi ve pazarlanmasndaki sorunlarn tespiti amacyla kurulan Meclis Aratrma Komisyonu da üyelerini belirledikten sonra çalmalarna balayacak.

ALS, SMA, DMD, MS hastalklarnda ve kesin tedavisi bilinmeyen dier hastalklarda uygulanan tedavi, bakm yöntemleri, bu hastalarn, yaknlarnn yaadklar sorunlar için 5 ubatta kurulan Meclis Aratrma Komisyonu da seçim sonras toplanarak, 3 ay boyunca çalmalarn yürütecek.

Genel Kurulda son olarak dün kurulan Meclis Aratrma Komisyonu da hayvanlara uygulanan iddet ve kötü muamele olaylarnn inceleyecek, bu olaylarn önlenmesi için önlemleri belirleyecek.

Ana Sayfaya Git