Meclis'in darbe mesaisi yoğun geçiyor

Komisyon, 4 Ekim'den bu yana yaptığı 7 oturumun toplamında yaklaşık 24 saat mesai yaptı.

Haberler 24.10.2016 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMMde kurulan Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) darbe giriimini aratrma komisyonu, 4 Ekimdeki ilk toplantsndan bu yana gerçekletirdii 7 oturumun toplamnda yaklak 24 saat mesai yapt.

AK Parti Burdur Milletvekili Reat Petek bakanlnda kurulan FETÖ/PDY 15 Temmuz 2016 Tarihli Darbe Giriimi le Bu Terör Örgütünün Faaliyetlerinin Tüm Yönleriyle Aratrlarak Alnmas Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacyla Kurulan Meclis Aratrmas Komisyonu, Mecliste haftann üç günü düzenledii toplantlaryla youn mesaisini sürdürüyor.

FETÖnün darbe giriiminin ardndan Meclisteki dört siyasi partinin ortak giriimiyle kurulan komisyon, 4 Ekim Sal günü bakanlk divannn belirlenmesinin ardndan ilk toplantsn 7 Ekim Cumartesi günü yapt. Bu toplantda komisyonun çalma usul ve esaslar ile dinlenecek kiilerin isimleri üzerinde çalma yürütüldü. Komisyonun 11 Ekimdeki toplantsnda da ayn konular üzerindeki çalmalar devam etti.

Darbeyi aratrma komisyonu 13 Ekimdeki toplantsnda ilk dinlemelere balad.

Emekli Jandarma Kurmay Albay-Yazar Mustafa Önsel, Polis Akademisi Bakan Yardmcs Prof. Dr. afak Ertan çomakl, çukurova Üniversitesi Öretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Öztürk ile AK Parti Denizli Milletvekili ahin Tinin dinlendii bu toplant 7,5 saat sürdü.

Genelkurmay kinci Bakan Orgeneral Ümit Dündar, eski çileri Bakan Efkan Ala ve Rotterdam slam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüzün katlmyla 18 Ekim Sal günü yaplan, konuklarn sunumlarnn ardndan milletvekillerinin sorularyla devam eden toplant da yaklak 7,5 saatte tamamland.

Komisyon en uzun mesailerini ise 19 Ekim ve 20 Ekimde yapt.

19 Ekim çaramba günü eski Genelkurmay Bakan Hilmi Özkök, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Gazeteci-Yazar Yavuz Selim Demira ve Din leri Yüksek Kurulu Bakan Prof. Dr. Ekrem Kelein katld oturum ile 20 Ekim Perembe günü eski Bakan Mehmet Aar, Gazeteci Fehmi Koru ve Tunceli Üniversitesinden Doç Dr. Yavuz çobanolunun dinlendii toplant yaklak 10ar saat sürdü.

Basnn youn ilgi gösterdii oturumlarda baz davetlilere ayrlan süreler, sunumlar ve milletvekillerinin sorularn yantlamalaryla 3 saati at.

En uzun dinlemeler, Genelkurmay kinci Bakan Orgeneral Dündar, eski Genelkurmay Bakan Özkök, eski Bakan Aar ile Gazeteci Korunun katld bölümlerde gerçekleti.

Komisyon, 4 Ekimden bu yana gerçekletirdii 7 oturumun toplamnda yaklak 24 saat mesai yapm oldu.

Komisyon, kasm aynn ilk ikinci haftasna kadar belirlenen taslak program üzerinden çalmalarn sürdürecek.

Ana Sayfaya Git