Meclisin ekonomi vitrini şekillendi

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ile siyasette yeni bir dönem başlarken, iktisatçı birçok siyasetçi de milletvekili seçildi

Haberler 26.06.2018 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan ve 27. Dönem Milletvekili Seçimi ile siyasette yeni bir dönem balarken, iktisatç birçok siyasetçi de milletvekili olmay baard.

27. Dönemde Mecliste partilerin ekonomi kurmay olarak yerini alacak isimler belli oldu.

Buna göre, Kalknma Bakan Lütfi Elvan Mersinden, Ulatrma, Denizcilik ve Haberleme Bakan Ahmet Arslan Karstan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Berat Albayrak stanbul 1. Bölgeden, çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Jülide Sarerolu Adanadan, Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakan Ahmet Eref Fakbaba anlurfadan, Gümrük ve Ticaret Bakan Bülent Tüfenkci Malatyadan yeniden milletvekili seçildi.

AK Partinin ekonomist kökenli bakanlarndan Nurettin Canikli stanbul 1. Bölge 2. sra, Fikri Ik da Kocaeli 1. sradan parlamentoya girdi.

Geçmi AK Parti hükümetlerinin ekonomi yönetiminde görev alan baz eski bakanlar da parlamentoya girmeye hak kazand.

Eski Kalknma Bakan Cevdet Ylmaz Bingöl 1. sradan, eski Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakan Mehmet Mehdi Eker Diyarbakr 1. sradan, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Taner Yldz Kayseri 3. sradan milletvekili oldu.

65. Hükümette görev yapan ekonomiden sorumlu Babakan Yardmcs Mehmet imekin yan sra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Faruk Özlü, Ekonomi Bakan Nihat Zeybekci ve Maliye Bakan Naci Abala AK Partinin milletvekili aday listesinde yer verilmemiti.

- Dier partilerden Meclise giren ekonomi kurmaylar

Eski Hazine Müstear Faik Öztrak Tekirdadan, Aykut Erdodu, Mehmet Akif Hamzaçebi ve lhan Kesici stanbuldan, Selin Sayek Böke zmirden CHPnin ekonomi kurmaylar olarak Mecliste yer alacak. Eski ekonomiden sorumlu Babakan Yardmcs Abdüllatif ener de Konya birinci sradan CHP milletvekili oldu.

MHPden ekonomist kökenli Erhan Usta Samsundan, Mevlüt Karakaya Ankaradan, Mustafa Kalayc Konyadan, Erkan Akçay Manisadan milletvekili seçildi.

Y Partiden de eski Merkez Bankas Bakan Durmu Ylmaz Ankaradan, sendika kökenli smail Koncuk Adanadan, Fahrettin Yoku Konyadan parlamentoya girmeye hak kazand.

HDPden ise Sezai Temelli Vandan, Garo Paylan Diyarbakrdan Meclise girdi.

Ana Sayfaya Git