Medeniyetin Başkenti!

Gül, "Dicle Üniversitesinin yapacağı çalışmalarla Diyarbakır, yeniden Ortadoğu'nun kültür ve medeniyet başkenti haline gelecek. "Üniversitemizde FETÖ ve benzeri yapılanmalara müsamaha gösterilmeyecek" dedi.

Haberler 28.01.2017 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, Dicle Üniversitesinin yapaca çalmalarla Diyarbakr, yeniden Ortadounun kültür ve medeniyet bakenti haline gelecek. dedi.

Prof. Dr. Gül, Diyarbakrn, slam medeniyetinin en önemli kentlerinden olduunu, tarih boyunca çok sayda medeniyete ev sahiplii yaptn belirterek kentin bu özelliini sürdürmesi için üniversiteye büyük görev dütüünü söyledi.

Bir süre önce balad görevinde ksa, orta ve uzun vadede üniversitede yapacaklar faaliyetlerle ilgili yol haritas oluturduklarn ifade eden Gül, 5 ayda çok sayda sosyal etkinlik ve sempozyuma ev sahiplii yaptklarn anlatt.

Akademik ve idari birimde görev yapanlarla sk sk bir araya gelerek herkesin faaliyetlere ilikin görüünü aldna iaret eden Gül, bu sayede baarl çalmalar yaptklarn aktard.

Rektör Gül, üniversite hastanelerinin daha iyi hizmet vermesi ve kalitesinin yükseltilmesine önem verdiklerini dile getirerek Bu amaçla poliklinikleri revize ettik, poliklinik saysn artrdk ve ameliyathaneleri de yeniden düzenledik. diye konutu.

Üniversite bünyesinde tüp bebek merkezi oluturulmas için proje hazrladklarn vurgulayan Gül, öyle devam etti:

Uzun yllardr gerçekletirmek istediimiz bir proje. Bugüne kadar bir türlü hayata geçirme imkan verilmedi. Ancak bu projenin srarla takipçisi olduk. Bugün artk Tüp Bebek Merkezi Projesi, Salk Bakanl ile yaplan protokol neticesinde hayata geçirildi. Yakn zamanda bu merkezimiz bölge halkna hizmet verecek.

- Salk kampüsü projesi

Hastane binasnn günlük ihtiyaçlar karsnda yetersiz kaldn, bu nedenle yeni bir bina yapmak için giriimde bulunduklarna iaret eden Gül, Bunun için salk kampüsü oluturmay hedefliyoruz. Bu kampüste hastane, di hekimlii, eczaclk ve benzeri salk hizmetlerinin yer ald modern bir projeyi hayata geçirmek niyetindeyiz. dedi.

Rektör Prof. Dr. Gül, ihtiyaç duyulan 20yi akn lisans ve lisans üstü düzeyde yeni bölüm ve programlarn açlmas için de çalma yaptklarna dikkati çekti.

Yapacaklar çalmalarla Dicle Üniversitesinin önemli bir üniversite haline geleceini bildiren Gül, unlar söyledi:

Diyarbakrdaki medreselerden götürülen kitaplar ile Msrda ki El Ezher Üniversitesi kurulmutur. Dicle Üniversitesinin yapaca çalmalarla Diyarbakr, yeniden Ortadounun kültür ve medeniyet bakenti haline gelecek. Bu konuda çalmalarmz hzl bir ekilde yapyoruz. DÜyü Ortadounun kültür ve medeniyet merkezi haline getireceiz.

Üniversite bünyesinde Diyarbakr Kütüphanesi kurumak için kent hakknda yaymlanm tüm kitaplar topladklarn anlatan Gül, ksa sürede 6 bin kitap topladklarn, saynn ksa süre içerisinde 10 bini aacan aktard.

- Bilime önem vermeyen bir üniversitenin, bir liseden fark olamaz

Gül, üniversitelerin yaptklar proje ve aratrmalar ile yönlendirici olmas gerektiini ifade ederek öyle konutu:

Haziran aynda üniversitemizdeki bütün akademisyenlerden bir yllk bilimsel çalmalarn isteyeceim. Buna göre herkes kendisini hazrlayacak. Herkes bilimsel faaliyet yürütmek zorunda. Eskisi gibi artk Profesör oldum, oturdum dönemi yok artk çünkü biz bilim adamysak, bilim öretmek zorundayz. Bilim üretmeyen bir bilim adam olabilir mi? Bunu gittiim her yerde söylüyorum. Bilime önem vermeyen bir üniversitenin, bir liseden fark olamaz.

- FETÖ ile mücadele

Üniversitelerin ilim ve bilim yuvas olduunu, DÜnün de sadece bu amaca hizmet edeceini dile getiren Gül, Gerek akademik gerek idari personelin tamamen bunun bilincinde olmas arttr. Üniversitemizde FETÖ ve benzeri yaplanmalara müsamaha gösterilmeyecektir. Bu konuda hukukun gerekleri titiz bir ekilde yerine getirilecektir. dedi.

Gül, geçmi yllarda DÜde FETÖ yaplanmas varlnn herkes tarafndan bilindiine dikkati çekerek unlar kaydetti:

15 Temmuz darbe giriiminden sonra FETÖ yaplanmas ile ilgili çalmalara baladk. Rektör olduktan sonra çalmalarmz hzlandrdk. çok sayda akademisyen hakknda soruturma yapld. Bu süreç hala devam ediyor. Hedefimiz FETÖ ile balants tespit edilen tüm akademik ve idari personelin temizlenmesidir. Bu çalma hukukun gerektirdii ekilde ve titizlikle yürütülecek, tüm terör unsurlar üniversitemizden temizleninceye kadar bu süreç devam edecektir.

Ana Sayfaya Git