Mehmetçiğe yeni nesil "sahrada yaşam üniteleri"

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda, askeri personelin harekat hızına uygun olarak yer değiştirme kabiliyetine sahip, hijyenik sahra muharebe hizmet ünitelerinin üretim ve geliştirme faaliyetleri yürütülüyor.

Haberler 07.10.2020 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kla dndaki askeri birliklerin ihtiyaçlarnn hijyenik ekilde karlanmas amacyla gelitirilip, üretilen yeni nesil sahra yaam üniteleri Türk Silahl Kuvvetlerine teslim ediliyor.

Cumhurbakanl Savunma Sanayii Bakanl, Mehmetçiin vurucu gücünü artrmaya, olas tehditleri etkisiz hale getirmeye yönelik çalmalarn yan sra yaam koullarnn iyiletirilmesine yönelik de projeler yürütüyor.

Bakanlk, ASELSANn ana, Öztiryakilerin alt yüklenici olarak görev ald proje kapsamnda yeni nesil sahrada yaam ünitelerini Mehmetçiin hizmetine sunuyor.

Sahrada yaam üniteleri

Muharebe sahas ve geri bölgesinde, istenen yer ve zamanda harekatn hzna uyumlu olarak yer deitirme kabiliyetine sahip, hijyenik sahra muharebe hizmet desteini salamak amacyla üretim ve gelitirme faaliyetleri devam eden bir takm sahrada yaam ünitesi Türk Silahl Kuvvetlerine teslim edildi.

Sahrada yaam üniteleri, tugay seviyesindeki bir birliin muharebe hizmet desteini salamak üzere harekat bölgelerinde kurulabilecek ekilde, mobil olarak üretilen mutfak, frn, banyo ve hijyen, çamar ve bulak ykama, souk hava, su artma ve depolama ünitelerinden oluuyor.

Güvenlik güçlerinin envanterinde bulunan kara, hava, deniz vastalar ve milli/uluslararas tama araçlaryla tanabilir altyapya sahip, ISO standartlarnda CSC sertifikal konteyner yapdaki üniteler, her türlü kötü hava ve çevre atlarna dayankl olarak üretildi.

Ana Sayfaya Git