Mehmetçik tetikte!

Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı yurt içi ve sınır ötesindeki üs bölgelerinden 395’inde gece sıcaklıkları sıfırın altında 20 dereceyi aştı.

Haberler 17.01.2022 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ülke genelinde souk hava etkisini gösterirken Mehmetçiin zorlu hava ve arazi artlarndaki mücadelesi k bandan bu yana devam ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüü verilerine göre kayak merkezleri arasndan en fazla karn bulunduu Palandökende dahi kar kalnl 124 santimetre olurken Türk Silahl Kuvvetleri unsurlar binlerce metre rakml çok saydaki üs bölgesinde kar altnda ve sfrn altndaki scaklklarda vatan nöbetini sürdürüyor.

Kara Kuvvetleri Komutanlna bal yurt içi ve snr ötesindeki üs bölgelerinden 395inde gece scaklklar sfrn altnda 20 dereceyi at. Yine bu üs bölgelerinden birçounda kar kalnl 1,5 metreyi geçti.

IRAKIN KUZEY

Irakn kuzeyindeki Misalok Üs Bölgesinde kar kalnl 5 metreye ularken Hakkarideki kiyaka Dalarnda bulunan Binbirkap Üs Bölgesinde scaklk sfrn altnda 25 derece, kar kalnl ise 480 santimetre ölçüldü.

Ardahan krsalndaki Yiitler Hudut Karakolunda termometre sfrn altnda 20 dereceyi gösterirken bölgedeki bir üs bölgesinde souktan donan Türk bayra dikkati çekti.

ÜS BÖLGELER

Milli Savunma Bakanl yetkilileri, gerek üs bölgeleri gerekse personelin kyafetleri konusunda zorlu hava artlarna ilikin hazrlklarn çok önceden tamamlandn vurgulad. Yaplan hazrlklarla tüm bu zor hava ve arazi artlarna kar Mehmetçiin faaliyetlerine aralksz devam ettiini belirten yetkililer, bulunduklar bölgelerde düzenli olarak devriye ve pusu/dinleme faaliyetleri gerçekletiren Türk Silahl Kuvvetleri unsurlarnn operasyonlarn artan bir tempoda sürdürdüünü bildirdi.

Bakanlk tarafndan geçen sene 84 büyük, 286 orta çapta olmak üzere 370 operasyonda teröristlerce kullanlan 1445 maara ve snan kullanlamaz hale getirildii, 2 bin 795 örgüt üyesi etkisiz hale getirildii açklanmt.

Ana Sayfaya Git