Mehmetçik Yürüdü Sokakları İnletti!

Diyarbakır'da askerler 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganıyla yürüdü

Haberler 31.08.2018 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr, Batman, Bingöl, Mardin, Siirt, rnak ve Elazda, 30 Austos Zafer Bayramnn 96. yldönümü ve Türk Silahl Kuvvetleri Günü, törenle kutland. Diyarbakrda Valilik önünde düzenlenen törenin ardndan birliklerine dönen askerler, ehitler ölmez, vatan bölünmez slogan eliinde yürüdü. Kutlamalarda, protokol tribününe ehit aileleri de oturtuldu.

DYARBAKIRDA 30 AUSTOS

Valilik önündeki Zafer Antna çelenk braklmasyla balayan tören, Vali Hasan Basri Güzelolunun makamnda tebrikleri kabul etmesi ile devam etti. Valilik önündeki kutlamalara Vali Güzelolunun yan sra Ak Parti Diyarbakr Milletvekili Ebubekir Bal, 7nci Kolordu Komutan Tümgeneral Sinan Yayla, Büyükehir Belediye Bakanvekili Cumali Atilla ve Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre ve dier protokol üyeleri katld.

MEHMETçK YÜRÜDÜ SOKAKLAR NLED

Töreni, 2017 ylnda Diyarbakrda evinin önünde ehit edilen Uzman çavu Bilal Diclenin babas Adnan Dicle ile Adyamanda geçen ay ehit olan Uzman çavu Kürat Ylmazn babas Ekrem Ylmaz da protokolde izledi. Vatandalarn youn katlmnn gözlendii tören, Vali Güzelolu ve Belediye Bakanvekili Atillann halk selamlayarak Zafer Bayramlarn kutlamasyla balad. Halk oyunlar gösterisiyle devam eden törende, 7nci Kolordu Komutanl bando ekibinin çald marlara protokol üyeleri de alklarla elik etti.

Tören daha sonra askeri birliklerin geçiiyle devam etti. Geçiin ardndan program sona erdi. Tören geçii srasnda askeri helikopterler alana alçak uçu gerçekletirirken, vilayet caddesinde yürüyen askerler ehitler ölmez, vatan bölünmez ve Gazi Mustafa Kemal sloganlaryla sokaklar inletti.

- BNGÖL

Bingölde 30 Austos Zafer Bayram ve Türk Silahl Kuvvetleri Günü nedeniyle Hükümet Kona önünde tören düzenlendi.

Vali Ali Mant, 49. Komando Tugay Komutan Albay Mustafa Enis Koç ve Belediye Bakan Yücel Barakazi, Atatürk Antna çelenk sundu, sayg duruunda bulundu ve stiklal Mar okundu.

Törenin ardndan bir konuma yapan Mant, Milli ve dini bayramlarda hassasiyetlerimizi en üst noktada göstermemiz lazm. çünkü ülkemizin birlii ve beraberliinin sembolüdür. Herkesin bayramn kutluyorum. Bata Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ülke için her türlü fedakarl yapan ehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize salk, shhat ve selamet diliyorum. Allah ülkemizi ilelebet korusun. deerlendirmesini yapt.

- MARDN

Mardin Valilii önünde Vali Mustafa Yamann Atatürk Antna çelenk sunumuyla balayan tören, 21 Kasm ehir Stadyumunda devam etti.

Törende sayg duruu ve stiklal Marnn okunmasnn ardndan , Vali Yaman törene katlanlarn bayramn kutlad.

Günün önemine ilikin bir konuma yapan 70. Mekanize Piyade Tugay Komutalnda görevli stihkam Yüzba Nuh Göçer, 30 Austosun dünyann en güçlü ordularna kar elde edilen hürriyet ve bamszlk akyla yanan bir milletin sarslmaz zaferi olduunu kaydetti.

Askeri birliklerin geçit töreniyle sona eren programa, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutan Tugeneral Altan Er, l Jandarma Komutan Tugenaral YusufKenan Topçu, l Emniyet Müdürü Hasan Onar, Mardin Cumhuriyet Basavcs Ahmet Bekta, Türkiye Güvenlik Korucular ve ehit Aileleri Federasyonu Bakan Orhan Kandemir de katld.

- SRT

Siirtte kutlamalar Cumhuriyet Meydanndaki Atatürk Antna çelenk sunumu, sayg duruunda bulunulmas ve stiklal Marnn okunmasyla balad.

Vali Ali Fuat Atikin makamnda tebrikleri kabul etmesinin ardndan tören, eski valilik binas önünde devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konumay yapan Siirt Türk Telekom Fen Lisesi Edebiyat öretmeni Hayrettin Amcaolu, Türk milletinin, kendilerini tarih sahnesinden silmek isteyenlere birlik ve beraberlik anlayyla unutulmayacak bir ders verdiini belirtti.

çeitli spor dallarnda dereceye girenlere ödüllerinin verdii törende, halk oyunlar gösterisi sunuldu.

Geçit töreniyle sona eren törene Siirt 3. Komando Tugay Komutan Vekili Albay Mehmet Fevzi Kenansar, Belediye Bakan Vekili Ceyhun Dilad Takn, Cumhuriyet Basavcs Yunus Frat, l Jandarma Komutan Tugeneral Hüseyin Hilmi Atabay, Siirt Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Nihat ndak da katld.

- BATMAN

Batman Valilii bahçesinde Atatürk büstüne çelenk konulmas ile balayan bayram kutlamalar, valilik önündeki devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konumalarn ardndan, Vali Ahmet Deniz halk selamlayarak bayramlarn kutlad.

Törene Vali Denizin yan sra il protokolü ve vatandalar katld.

- IRNAK

rnak Valilii önünde Atatürk Antna çelenk sunumuyla balayan programda sayg duruunun ardndan, stiklal Mar okundu.

Daha sonra rnak ehir Stadnda devam eden programda Vali Mehmet Akta halkn bayramn kutlad.

23. Piyade Tümen Komutanlnda görevli Personel Binba Sava Öztunçbilek, 30 Austos Zafer Bayramnn dünyann en güçlü ordularna kar kazanlm destans zafer olduunu belirtti.

çeitli spor dallarnda dereceye girenlere ödüllerinin verildii törende, halk oyunlar gösterisi sunuldu.

Törene 23, Piyade Tümen Komutan Vekili Tugeneral Hakan Yiittürk, Belediye Bakan Vekili Turan Bedirhanolu, l Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, l Jandarma Komutan Tugeneral Selçuk Yldrm da katld.

Ana Sayfaya Git