Mehmetçikler Suriye’ye uğurlandı

Diyarbakır'da 256 Mehmetçik Suriye'ye uğurlandı

Haberler 16.07.2021 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetlerinin (TSK) snr ötesi operasyonlarna katlmak üzere Diyarbakrdan 256 asker, dualarla Bar Pnar Harekat ile terörden temizlenen Suriyenin Rasulayn ilçesine uurland.

Silvan Jandarma Komando Alay Komutanlnda düzenlenen uurlama töreninde, sayg duruunda bulunuldu, stiklal Mar okundu.

Silvan Jandarma Komando Alay Komutan Jandarma Albay Fatih Ylmaz, törende yapt konumada, milletin dualarnn her zaman Mehmetçiin yannda olduunu söyledi.

GÖREVNZ LAYIKIYLA VE BAARIYLA YERNE GETRECENZE NANCIMIZ TAM

Ylmaz, Ülkemize yönelik terör tehdidini ortadan kaldrmak ve yan bamzdaki corafyada mazlumlarn hakkn korumak, Türkiye Cumhuriyetinin bekasna kar tehditlerin bertaraf edilmesine yönelik görevleri icra etmek üzere Suriyeye, Rasulayna görevlendirildiniz. Sizleri anl tarihimizden aldmz güç, asil milletimizin sevgisi, güveni ve dualar ile bu göreve uurluyoruz. Sizden önce bu görevi icra eden tüm Jandarma Genel Komutanl personeli gibi sizin de görevinizi laykyla ve baaryla yerine getireceinize inancmz tamdr. ifadelerini kulland.

Komandolarn ailelerinin kendilerine emanet olduunu belirten Ylmaz, Terörle mücadelede edindiiniz tecrübeye ve silah arkadalarnza güveniniz tam olsun. cra edeceiniz görevlerde, önce emniyet sonra hareket prensibini asla unutmayn. Bu duygu ve düüncelerle, bata Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadalar ile 15 Temmuzdaki devletimize ve milletimize yönelik hain kalkmada canlarn veren ehitlerimiz bata olmak üzere tüm ehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize ifa diliyorum. dedi.

Aileleriyle vedalaan 3. Jandarma Komando Tabur Komutanlnda görevli 256 personel, Rasulayn ilçesinde görev yapan Silvan 2. Jandarma Komando Tabur Komutanlndan görevi teslim almak üzere dualarla uurland.

Törene, Silvan Kaymakam Murat Öztürk de katld.

Ana Sayfaya Git