Mehmetçik'ten yaralı kadın teröriste çatışma bölgesinde tedavi

TUNCELİ'nin Pülümür ile Nazimiye ilçeleri kırsalında önceki gün 8 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda yaralı olarak teslim olan ve adının 'Sema' olduğu belirtilen kadın teröriste, çatışma bölgesinde ilk müdahale Mehmetçik tarafından yapıldı.

Haberler 05.11.2017 - 11:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ayana ald kurunla yaralanan kadn terörist, ilk tbbi müdahalenin ardndan bölgeye sevk edilen ambulansla Tunceli Devlet Hastanesine kaldrlarak tedaviye alnd. Yaral kadn PKKlnn teslim olmas ve askerlerin yapt ilk yardm cep telefonu ile görüntülendi.

Pülümür ile Nazimiye ilçeleri arasndaki krsal alanda, önceki gün, 4ü arananlar Gri listesinde bulunan üst düzey yönetici 8 PKKl terörist silahlaryla birlikte ölü olarak ele geçirildi. Operasyonda yaralandktan sonra teslim olan ve adnn Sema olduu belirtilen kadn teröriste ise ilk müdahale, teröristin çatmaya girdii askerler tarafndan yapld.

PATLAYICI KONTROLÜ YAPILDI

Kadsrt elalesi bölgesinde, bir kadn terörist, dere kenarnda ayana ald kurun yaras ile bir ayakkabs suya dümü ekilde ve sekerek güvenlik güçlerine teslim oldu. Güvenlik güçleri, kadn PKKlnn üzerinde herhangi bir patlayc olup olmadn tespit ettikten sonra diyaloga geçti. PKKl kadnn askerlere, Bir ayam çplak, ayakkabm dütü demesi üzerine, komutan, askerlere talimat vererek dereye düen ayakkabnn getirilmesini istedi. Üzerinde herhangi bir patlayc olmad anlalan kadn PKKlya, ayana ald kurun yarasna, ilk müdahale çatma bölgesindeki askerler tarafndan yapld.

ASKER YYECEK VE çECEK VERD

Kadn PKKlnn teslim olmas ve ona yaplan ilk müdahale ann gösteren görüntülerde, aç kald için bitkin olduu görülen kadn PKKlya askerler tarafndan yiyecek verildii, elindeki çikolata ve bisküvileri yiyen kadn PKKl için bir baka asker de arkadalarna su vermelerini söylüyor. Yaralanma nedeniyle ac çeken kadn PKKlya bir asker sakinlemesi için ar kesici verirken, baka bir asker de kadn PKKlnn ayandaki kurun yarasna ilk müdahaleyi yapyor. Askerler tarafndan çatma bölgesinde ilk tedavisi yaplan kadn PKKl, daha sonra bölgeye gönderilen ambulansla, Tunceli Devlet Hastanesine getirilerek tedaviye alnd.

Ana Sayfaya Git