Memur ve esnafa müjde

Esnafa yapılan aylık bin lira gelir desteği ile 750 lira ve 500 lira arasındaki kira desteği süresi 1 ay daha uzatıldı.

Haberler 30.04.2021 - 01:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, salgn döneminde yaanan skntlar nedeniyle memur ve esnaflar için hazrlanan yeni destekleri açklad.

MKEK Barutsan Roket ve Patlayc Fabrikasnda Enerjitik Malzemeler Üretim Tesisi Açl Etkinlii ve Ürün Lansmannda konuan Cumhurbakan Erdoan, memur ve esnaflara müjdeler verdi. Emekliler için 2018 ylnda balatlan bayram ikramiyesi ödemesinin tutarn bin liradan bin 100 liraya yükseltme karar aldklarn hatrlatan ve bu düzenlemenin Mecliste varlan uzlama ile gerçekletirildiini açklayan Cumhurbakan Erdoan, memur maalarnn da 10 Mays itibariyle hesaplara yatrlacan açklad. Salgnn faaliyetlerini olumsuz etkiledii esnaflara yaplan aylk bin lira gelir destei ile 750 lira ve 500 lira arasndaki kira desteinin süresinin 1 ay daha uzatldn belirten Erdoan, u ifadeleri kulland:

ESNAFA DESTEKLER

TESKOMB ve Halkbank aracl ile esnafa kullandrdmz kredilerin taksit ödemelerini 1 Temmuz 2021 tarihine kadar erteliyoruz. Ayrca TESKOMB kefaleti ile kredi kullanan esnaflarmzdan taksit ödemesi yapamayan 240 bin kiinin 1 milyar lira tutarndaki borcu daha sonra tahsil edilmek üzere TESKOMB tarafndan bankaya ödenmitir. çek ve senetlerle ilgili bir baka önemli düzenleme de yine Mecliste uzlama ile görüülüyor. sözlemelerinin fesih yasa 30 Hazirana kadar uzatlmtr. Ksa çalma ödeneinin süresinin Nisan bandan Haziran sonuna kadar uzatldn bir süre önce açklamtm. KOSGEB vastasyla toplamda 5 milyar lira bütçeli yeni bir destek program balatyoruz. Bu destek öncelikle Covid salgn sebebiyle gelir kaybna uram veya nakit ak bozulmu ama istihdamn koruyan imalat sektörlerinde faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli iletmelere yöneliktir. Teknoloji alannda faaliyet gösteren filiz irketler de bu destee bavurabilecektir. Mikro iletmeler 30 bin liraya kadar, küçük iletmeler 75 bin liraya kadar olmak üzere 3 yl geri ödemesiz, tamam faizsiz olmak üzere bu destekten faydalanacaklardr. Bu sektörlerde artlar tayan mikro ve küçük iletmeler 3 Mays Pazartesi gününden itibaren elektronik devlet üzerinden KOSGEB aracl ile bavurularn yapabilirler.

htiyaç sahibi ailelere hane ba verilen bin liralk nakdi yardmn bin 100 liraya çkartarak yeniden balatldn ifade eden Erdoan, Bunun için 2 milyar 540 milyon liralk bir kaynak tahsis ettik. Sosyal yardmlama ve dayanma vakflarna ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak için 183 milyon lira ilave kaynak gönderdik. Belediyelerimiz bata olmak üzere çeitli kurumlarmz da bu süreçte milletimizi pek çok proje ile desteklemeyi sürdürüyor dedi.

Ana Sayfaya Git