Memurların yemekhane isyanı

İl Valiliği ve Defterdarlık müdürlüğünde görev yapan memurların yaşadığı "yemekhane" sıkıntısı, isyan ettirdi. Büro Memurları Sendikası Şube Başkanı Alaş, yetkilileri sorunun çözümü için göreve çağırdı.

Haberler 01.03.2018 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büro Memurlar Sendikas Diyarbakr ube Bakan Necmettin Ala, Diyarbakr Valilii ve Defterdarlk personellerinin yemekhane skntlarnn bulunduunu belirtti.

Ala, yapat açklamada, Diyarbakr Defterdarl ve Vergi Dairesi Bakanl personellerinin ayrca Defterdarla bal Döner Sermaye Saymanl, Yeniehir Mal Müdürlüü, ç Tedarik Bölge Saymanl ile Sur Mal Müdürlüünde çalan personellerinin yemek yedikleri tek bir yemekhane bulunduunu ifade ederek, bu Yemekhanede yaklak 500-600 kiinin dar ve küçük olan bir alanda öle yemeini yemeye çaltn kaydetti.

YEMEKHANE SIKINTISI

Bununla ilgili sendika olarak hem yazl hem de sözlü olarak yetkililerle görümeler gerçekletirdiini açklamada aktaran Ala, Maalesef idare bugüne kadar bir çözüm de bulmu deiller. çözüm bulmaya da niyetleri yoktur. Oysa Defterdarlk ve Maliye Bakanl, Vergi Dairesi Bakanl tüm Kamu kurumlarna ödenek aktarrken kendi kurumuna gelince yok. Diyorlar. Yerimiz genitir, arsa vardr. En ksa zamanda çözüm olarak yemekhane geniletilebilir. Ülkemizin tüm Büyükehirlerinde Vergi Dairesi Binas ve Defterdarlk Hizmet binalar var iken Diyarbakr Büyükehir olmasna ramen halen Defterdarlk ve Vergi Dairesi Bakanl 30-40 Yllk eski ve fiziki yaps kötü olan bir binada hizmet vermektedirler. Buraya vergisini yatrmaya gelen mükellefler ve vatandalar park olmad için de sürekli trafik para cezalarn ödemek zorunda kalmaktadrlar. Komu ilimiz olan Bingöl ve Balar lçemiz kadar nüfusu olmayan Bingölün dahi Defterdarlk Hizmet binas yeni yaptlar. Güzel bir ortamda hizmet verilmektedir ifadelerini kulland.

SORUNA çÖZÜM STYORUZ

Ala, açklamasnda ayrca Diyarbakr Valilii personellerinin de yemekhanesinin bulunmadna dikkati çekerek, unlar kaydetti:

Ayrca limiz Büyükehir olmasna ramen Valilik Yemekhanesi yoktur. Kötü artlarda Valilik personeli yllardan beri Tarm l Müdürlüü Yemekhanesinde yemek yemektedirler. Valilik personeline orada Üvey evlat muamelesi yaplmaktadr. FETÖ terör örgütünde yüzlerce bina alnd. Valilik bu binalardan birisinde Valilik yemekhanesi yapabilirlerdi. Yer ve bina mevcut ancak ilgilenen yok. çözüm arayan yok. Ülkemizde tüm Büyükehirlerde Valilik Yemekhanesi var iken limiz Diyarbakr Peygamberler ve Sahabeler kentinden niçin yemekhanesi bulunmuyor. Ben burada Bata Babakanmza, çileri Bakanmza, Sayn Vekillerimize, tüm sivil toplum kurulularmza ve Valimize sesleniyorum. Memurun öle yemei hakk mevcuttur. Sorunlarn çözümünü istiyoruz. Amacmz üzüm yemektir. Bacy dövmek deildir. Yine Valiliimizin ve Defterdarlmzn memur servisleri yoktur. Baz kurumlarda memur servisleri vardr. Birçok kurumda da yok. Bununda çözülmesini sendika olarak istiyoruz. limize gelen kurum amirlerini hizmet yapmaya çaryoruz.

Ana Sayfaya Git