Memurun ek zam talebi!

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, memura ek zam talebini yineledi:

Haberler 29.12.2021 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Memur-Sen Genel Bakan Ali Yalçn, Kamu görevlilerinin alm gücünü artracak, adil gelir dalmn salayacak ek zam/ilave ödemenin, en ksa zamanda, tüm kamu görevlilerini ve emeklilerini kapsayacak ekilde hayata geçirilmesini istiyoruz. dedi.

Memur-Senden yaplan açklamaya göre Yalçn, Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) 6. Olaan Genel Kurulunda konutu.

Genel Bakan Yalçn, kamu görevlilerinin temel beklentilerinden biri olan, çalma düzeninde adaletin salanmas için 3600 ek gösterge konusundaki çalmalara SGKnin yapaca katky önemsediklerini söyledi.

Yalçn, bata 3600 olmak üzere ek göstergelerin yeniden düzenlenmesi, sözlemeli personelin kadroya geçirilmesi konularna ilikin imza altna alnan toplu sözleme hükümlerinin gerei olarak çalma komisyonlarnn bir an önce toplanmas gerektiini bildirdi.

Sosyal güvenlik sisteminin, Türkiyenin gelecei için önemli olduuna ve bu konuda paydalarn ortak çalmasnn gerekliliine deinen Yalçn, kamu görevlilerinin ek zam beklentisini hatrlatt.

Kamu görevlilerinin alm gücü düüklüünü telafi etmeye yönelik admlarn vergi muafiyeti ile snrl olmamas gerektiini belirten Yalçn, memurlara gereken iyiletirmelerin vergi muafiyeti ile yapld eklindeki açklamalar eletirdi.

Ali Yalçn, (Memurlarmza gerekli fiyat art yapld) açklamasn anlayamyoruz. Kaç gündür hesap kitap yapyoruz. Ulatmz sonuç, evli, iki çocuklu memura 38 lira vergi muafiyeti var. Evli, iki çocuklu memura u ortamda 38 lira ile yetinin denme ihtimalini düünmek istemiyoruz. ifadelerini kulland.

Memura asgari ücret tutar kadar vergi muafiyeti getirilmi olmasnn önemli olduunu ancak bu adm yeterli göremeyeceklerini kaydeden Yalçn, bu konuda doru bilgilerin dolamadn dile getirdi.

Bürokratlarn doru bilgiler vermek, siyasetin doru bilgiye sahip olmak, sendikalarn da doruyu söylemek gibi bir sorumluluu bulunduuna iaret eden Yalçn, Evli, iki çocuklu memura 38 lira gibi bir rakam yansyor. Bunlar deiiyor. Ama bunu memura bir sosyal refah düzenlemesi olarak sunmak, memura ek zam olarak göstermek doru bir yaklam olmaz. Maa ve ücretlere cüzi miktarda ve farkl oranlarda artlar getiren vergi muafiyeti düzenlemesi ilave zam olarak görülmemelidir. deerlendirmesini yapt.

Memur-Sen Genel Bakan Ali Yalçn, konumasn öyle sürdürdü:

Kamu görevlilerinin alm gücünü artracak, adil gelir dalmn salayacak ek zam/ilave ödemenin en ksa zamanda tüm kamu görevlilerini ve emeklilerini kapsayacak ekilde hayata geçirilmesini istiyoruz. Bu çerçevede, zaman kaybedilmeden yetkili konfederasyon Memur-Sen ile bir araya gelinmeli, müzakerelere balanlmal ve kamuoyuna deklare edildii üzere ek zammn 15 Ocakta maalara yansmas için çalmalar bir an önce tamamlanmaldr.

Sözlemeli personelle ilgili de konuan Yalçn, sözlemeli personelin i güvencesi konusunda ciddi skntlar yaandn belirtti. Ali Yalçn, unlar kaydetti:

u an 5393lü (Belediye Kanunu) belediyelerde çalan sözlemeli arkadalarmza 31 Aralk itibaryla ilerine son verilmek üzere tebligatlar verilmi durumda. Yarg kararyla geri döndürdüümüz arkadalarmz ikinci, üçüncü kez ayn sorunla karlayor. Kaç gündür Sayn Klçdaroluna ihbarmdr diye çarda bulunuyorum. Krehir Belediyesinde iten çkarlan 13 kiiydi, 2 haftada 25i geçmi durumda. Bu arkadalar memur. Sözlemeliler konusunda da komisyon bir an önce çalmaya balamal. Bu kara soruna çözüm bulunmas son derece kymetli.

Ana Sayfaya Git