Memurun iş güvencesi 'kalkmıyor'

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun kamuda iş güvencesinin 'tapulu mal gibi olmasını' doğru bulmadığını belirtmesinin ardından Bakanlık, "Kamu Personelinin Başarılarının Değerlendirilmesine İlişkin Genel Yönetmelik Taslağı" ile ilgili açıklama yayınladı. Açıklamaya göre devlet memurlarının görevlerine son verilmesi söz konusu değil.

Haberler 24.02.2017 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanlnca, Kamu Personelinin Baarlarnn Deerlendirilmesine likin Genel Yönetmelik Taslayla kamu personelinin çalma güvencesinin daha da güçlendirildii, devlet memurlarnn görevlerine son verilmesinin söz konusu olmadn belirtildi.

çalma Bakan Mehmet Müezzinolu, kamuda güvencenin tapulu mal gibi olmasn doru bulmadn belirterek, referandumdan sonra kamu personel reformunu yaama geçireceklerini söylemi, bu ifadeler Memurun i güvencesi kalkyor tartmalar dourmutu.

Bakanlktan yaplan yazl açklamada, Devlet Personel Bakanlnca hazrlanan Kamu Personelinin Baarlarnn Deerlendirilmesine likin Genel Yönetmelik Taslana ilikin kamuoyunda olumas muhtemel yanl anlalmalarn önüne geçilmesinin faydal olaca ifade edildi.

Hazrlanan baar deerlendirme sistemiyle kamu personelinin çalma güvencesinin daha da güçlendirildiine iaret edilen açklamada, u ifadelere yer verildi:

Memurun kaderi amirin iki duda arasnda deil

Sistem tamamen açk ve effaftr. Amirlerce verilecek puanlar izleme formuna dayanacaktr ve gerekçeli olacaktr. Planlama, geri bildirim ve deerleme aamalar katlmc bir ekilde gerçekletirilecektir. Astlar, en yakn üstleri tarafndan deerlendirildii gibi, üstler de en yakn astlar tarafndan deerlendirilecektir. arkadalar ve hizmetten yararlananlar da belirli ölçülerde deerlendirme sistemine dahil edilmitir. Dolaysyla öngörülen sistemde kamu görevlilerinin kaderi sadece amirlerin iki duda arasnda deildir.

Taslakta, düük baar gösteren personelin, öncelikle geliim planlar çerçevesinde hizmet içi eitime tabi tutulaca, böylece baarsz personelin tespit edilen eksikliklerinin eitimle tamamlanacana dikkat çekildi.

Buna ramen baarsz olmaya devam eden personelin ise baarl olabilecei baka bir görevde veya görev yerinde deerlendirilecei, bu durumun hem ilgili personelin lehine hem de kamu yararnn gerei olduu aktarld.

Görevlerine son verilmesi söz konusu deil

Devlet memurlarnn görevlerine son verilmesi ise söz konusu deildir. Baarl personelin bu durumu, görevde yükselmelerinde, görevleriyle ilgili kiisel geliim imkanlarnn desteklenmesinde, yurt d görevlendirmelerde, insan kaynaklar planlamasnn dier alanlarnda deerlendirilecektir. Ayrca, devlet memurlarna yönelik herhangi bir performans ödemesi öngörülmemektedir.

Ana Sayfaya Git