Mert ailesi şikayetçi

Ankara'da kantinden aldığı şırınga şeklindeki oyuncak sıvı çikolatayı yerken, fenalaşarak hayatını kaybeden Mert Yağız Köksal'ın (7) annesi Şükran Köksal, üretici firmadan şikayetçi olacaklarını söyledi.

Haberler 13.12.2019 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnga eklindeki oyuncak sv çikolatay yerken, fenalaarak hayatn kaybeden Mert Yaz Köksaln (7) nefes borusuna kaçarak ölümüne neden olan rnga kapa Adli Tp Kurumunda yaplan otopside çkarld. rnga kapa yürütülen soruturma kapsamnda incelenecek.

HABER MERKEZ

Keçiören ilçesinde yaayan ükran-Faruk Köksal çiftinin 2 çocuundan büyüü ehit Ahmet Kabukçu lkokulu 1inci snf örencisi Mert Yaz Köksal, önceki gün okul kantininden ald oyuncak rnga içindeki sv çikolatay yerken, kapann nefes borusuna kaçmas sonucu fenalat. Görevli tarafndan okulun karsndaki salk merkezine götürülen Köksal, buradan ambulansla Keçiören Eitim ve Aratrma Hastanesine sevk edilirken yolda hayatn kaybetti. Köksaln cenazesi, dün Ankarada topraa verilirken, Cumhuriyet Basavcl ve Milli Eitim Bakanl olayla ilgili soruturma balatt. Soruturma kapsamnda okul yöneticileri görevden uzaklatrld.

BOAZINDA BR EY YOK DEDLER

2 çocuklarndan birini kaybeden Köksal çifti, büyük üzüntü yaad. Evde ei ile birlikte taziyeleri kabul eden anne ükran Köksal, olay günü sabah Merti okula braktktan sonra ie gitmek üzere yola çktn belirterek, Yolda öretmeni arad, Mert Yaz bahçede dütü, gelebilir misiniz? dedi. Geri dönmem uzun sürer diye annemi aradm. yerine girdim annem arad, Merti ambulansla götürüyorlar dedi. Gittiimizde müdahale ediliyordu, kalp masaj falan yapyorlard. 40 dakika falan bekledik. Boaznda bir ey yok dediler. Arkadalar, çikolatann kapan yuttu demiler. çocuklar masum. Gidip alyorlar, bilmiyorlar dedi.

BÖYLE EYLER ALMA DEDM

Gözyalar içinde konuan acl anne, Aklma hiç böyle bir ey gelmezdi. Ben daha önce çantasnda bu rngadan görmütüm, ekil vermek için kullanlan oyun hamuru aparatlarndan sanmtm. çikolata anne, kantinden aldm dedi. Ben de Bir daha böyle pis eyler alma diye kzd ama gitmi alm yine. Dier annelerin babalarn can yanmasn, yetkililer ne gerekiyorsa yapsn. Gitti cierimiz söküldü. çocuum nefessiz kald diye konutu.

ÜRETEN FRMAYI KAYET EDECEZ

Olayla ilgili ikayette bulunacaklarn belirten anne Köksal, Öncelikle bu çikolatay üreten firmay ikayet etmeyi düünüyoruz. Olay srasnda o katta nöbetçi öretmen de yokmu, aslnda olmas gerekiyor. Salk ocana götürmüler ama orada hiçbir ey yapamamlar. Belki zaman kayb oldu. Ambulansta kalbi durmu zaten. Geçen hafta öretmeniyle görümütüm. Mertin çok çalkan ve baarl olduunu söylemiti. Zaten okula gitmeden okumay yazmay biliyordu. Öretmeni, Mertin dier çocuklara öretmenlik yaptn ve çok baarl bir çocuk yetitirdiimizi söylemiti. çok iyi bir çocuktu, zekiydi gerçekten. Yana göre olgundu dedi.

CERMZ YANIYOR, ÖLÜYORUZ

Baba Faruk Köksal ise, Cierimiz yanyor sadece. Ölüyoruz, bir gün deil her gün ölüyoruz. Gitti benim kuzum. Satlmamas gereken eyleri satyorlar. Para için demez. nsan can her eyden daha önemlidir. Müdahalede bir eksiklik olduunu düünüyoruz. Hastanede bile görememiler, otopside çkt zaten. Hastanede bile müdahale edemediler, boaznda bir ey yok dediler. Filmde gözükmemi ama adli tpta çkardlar parçay dedi. Baba Köksal, ayrca okullarda ilk yardm yapacak bir görevlinin bulunmas gerektiini söyledi.

MERTN ÖLÜMÜNE NEDEN OLAN KAPAK OTOPSDE çIKARILDI

Ankarada kantinden ald rnga eklindeki oyuncak sv çikolatay yerken, fenalaarak hayatn kaybeden Mert Yaz Köksaln (7) nefes borusuna kaçarak ölümüne neden olan rnga kapa Adli Tp Kurumunda yaplan otopside çkarld. rnga kapa yürütülen soruturma kapsamnda incelenecek.

Ana Sayfaya Git