Mevlit okutulup, lokum dağıtıldı

Diyarbakır'da kayyım atamasına karşı başlatılan ve hala devam eden protesto eyleminin 40'ıncı gününde mevlit okutuldu, ardından lokum dağıtıldı.

Haberler 28.09.2019 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr, Mardin ve Van Büyükehir Belediye Bakanlarnn görevden alnarak yerlerine kayym atanmasnn ardndan balayan protesto eylemleri devam ediyor. Diyarbakrdaki protesto eyleminin adresi Büyükehir Belediyesinin karsnda bulunan Lise Caddesi olurken, dünkü oturma eyleminde mevlit okutulmasnn ardndan gelenlere lokum ve bisküvi datlarak basn açklamas yapld. HDP Diyarbakr l E Bakan Zeyyat Ceylan konumasn Kürtçe yapt.

GERGERLOLU: KTDAR ACILARI AYRITIRIYOR

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerliolu, belediyelere kayym atamann halkn iradesinin gasp olduunu herkes tarafndan bilindiini iddia ederek, öyle dedi; ktidara, çileri Bakanl yetkililerine sesleniyorum. çifte startlardan vazgeçin. Anneleri ayrtrmaktan vazgeçin. Daha dün ben Ankaradaydm. Hakkn, hukukunu arayan bir annenin yanndaydm. Ama ona iki dakikalk bile konuma hakk verilmedi. O haklarnn gasp edildiini, oluna büyük bir hakszlk yapldn düünüyor. Anneleri ayrtran politikalardan vazgeçin. Tüm anneler bizim annemizdir dedi.

MIZRAKLI: 23 NSAN çOCUU GB O KOLTUKTA OTURUYORLAR

Görevden alnan Belediye Bakan Adnan Selçuk Mzrakl ise, eylemlerinin 40 gündür devam ettiini hatrlatt. Bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerini, sonuna kadar mücadele edeceklerini ifade eden Mzrakl, 40 gün deil, 40 ayda geçse, bu azim, bu kararllk bu irade gaspna kar isyan, itiraz her daim var olacaktr. O kayymlar, o kardaki binann içinde bu iradeden güç almayanlar atanmlar, 23 Nisan çocuu gibi orda oturmaya devam edecekler dedi. Mzrakl, kayymlarn meru olmadn, eninde sonunda gideceklerini kaydetti. Yaplan açklamalarn ardndan oturma eylemi yapld.

Ana Sayfaya Git