Mevsimlik tarım işçileri ramazanda mesaide

Çadırlarda kalan ve sahurlarını yaptıktan sonra günün ilk ışıklarında tarlanın yolunu tutan işçiler, patates toplayarak geçimlerini sağlıyor.

Haberler 11.05.2021 - 01:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Adanada Dou ve Güneydou Anadolu illerinden gelen mevsimlik tarm içileri, ramazanda ekmeklerini kazanmaya çalyor.

çadrlarda kalan içiler, sahurlarn yaptktan sonra günün ilk klarnda tarlalarn yolunu tutuyor. Patates toplayarak geçimlerini salayan içiler, günlük 12 saat çalyor.

çocukluundan beri çiftçilik yapan Kutbettin Aktürk, mesleini sevdiini söyledi.

K aylarnda ektikleri patateslerin hasadn yapmaya baladklarn aktaran Aktürk, ürünlerini stanbul bata olmak üzere birçok ehre gönderdiklerini kaydetti.

Aktürk, ramazanda scak havada çalmann çok zor olduunu belirterek, Sahurumuzu yapyoruz, namazm klyoruz ve tarlaya geliyoruz. Haliyle zorlanyoruz tabi akama kadar tarladayz. Zor, yorucu bir i yapyoruz. nann bazen halsiz düüyoruz, orucumuzu bozmuyoruz, çalmak zorundayz. diye konutu.

MEVSMLK çLER

çilerin sorumlusu sa Özden de sahur yaptktan sonra ekmek paralar için tarlalarn yolunu tuttuklarn anlatt.

Tarlada kimi içinin patatesleri söktüünü, kimisinin de çuvallara doldurduunu aktaran Özden, Ramazan dolaysyla eve gittiimizde bitkin bir ekilde oluyoruz. Özellikle susuzluk insan yoruyor, iftarda ilk olarak suyu aryoruz. ftarm yaptktan sonra rahatlyorum. lk önce sabretmek gerekir, sabretmezsen oruçta tutamazsn içi de çaltramazsn, biz iimizi sabrla yapyoruz. Evde oruç tuttuum zaman vakit geçmiyor tarlaya gelince daha keyifli oluyor. ifadesini kulland.

çilerden Ahmet Demirdirek, hem oruç tutup hem de scakta çalmann zor olduunu söyledi.

En çok susuzluun kendilerini zorladn aktaran Demirdirek, Allah yardm ediyor, Allah yardm etmese ben bu adm atamam. çalmak zorundaym, 57 yandaym, 12 nüfusa bakyorum. Evlenmek isteyen çocuklarm var, yani çalmaya mecburum. dedi.

Ana Sayfaya Git