Mevzilere Karadan Ateş!

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesindeki PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı, 10'uncu gününe girdi. Yağmur ve sisin kalkmasıyla taarruza geçen TSK, Kilis sınırından terör mevzilerini vurdu. TSK'dan yapılan açıklamada, 9 günde 484 örgüt üyesinin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Operasyonda şehit sayısı da 5'e yükseldi.

Haberler 29.01.2018 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TSKnn 20 Ocakta saat 17.00de 72 sava uçann hava saldrsyla balatt Zeytin Dal Harekat sürüyor. Ar ya ve sis nedeniyle güçlükle ilerleyen operasyon, havann düzelmesiyle hz kazand. Gece boyunca Kilis ve Hatay snr hattndan topçu atlar yapld. Kilisin karsndaki terör örgütü mevzileri snra konulu topçu bataryalar tarafndan frtna obüsleriyle karadan, jetler tarafndan da havadan hedef altna alnd. Havadan ve karadan bombalanan bölgelerden yükselen dumanlar Kilisten de görüldü. Terör örgütü mevzilerinden atelenen roketlerin hedefi haline gelen Kiliste kent merkezindeki i yerleri ile belediye hoparlörlerinden Mehter Mar çalnd. Tüm kentten duyulan Mehter Maryla, Kilisliler moral bulurken, 11 yandaki Sait Klnç da omzuna Türk bayra takp harekata destek verdi. Kilisliler, Zeytin Dal Harekatna destek amacyla ev ve arabalarna da Türk bayra ast.

SEVKYAT DEVAM EDYOR

Erzurum Jandarma Komando Özel Harekt Tabur Komutanlndan Suriye snrna konulu birliklere takviye amaçl gönderilen askeri konvoy, dün gece Adyamann Gölba ilçesinden geçti. Obüs ve zrhl araçlar tayan konvoyu gören Gölballar, onlara sevgi gösterisinde bulundu. Askeri konvoy alk ve zlgtlarla, Kilise uurland. Vatandalar uzun süre tekbir getirip ehitler ölmez vatan bölünmez slogan att.

484 TERÖRST ÖLDÜRÜLDÜ

9uncu gününe giren operasyonla ilgili son gelimeler Genelkurmay Bakanl tarafndan yaplan açklamayla duyuruldu. ehit saysn 5e yükseldii operasyonla ilgili yaplan açklamada u bilgiler verildi:

Hava Kuvvetleri tarafndan gece süresince gerçekletirilen hava harekt ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEA terör örgütlerine ait snak, barnak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanlan hedefler imha edilmitir. Harekta katlan 7 uçak emniyetle üslerine dönmülerdir. Zeytin Dal Harekt kapsamnda bölgeden elde edilen bilgilere göre gece süresince 37 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEA terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmitir. Harektn balangcndan itibaren etkisiz hale getirilen terörist says 484 olmutur.

Ana Sayfaya Git