Mevzileri zırh delici vuruyor

'Zeytin Dalı Harekatı'nda 5'inci gününe girerken; Türk tankları, 'zırh delici' toplarla vuruyor.

Haberler 24.01.2018 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TÜRK Silahl Kuvvetlerinin (TSK) Suriyenin Afrin kentindeki PYD-YPG/PKK ve DEAl teröristlere yönelik gerçekletirdii Zeytin Dal Harekat, 5inci gününe girdi. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleriyle Afrine ilerleyen TSK birlikleri, örgütün mevzilerini zrh delici toplarla vuruyor. Zeytin Dal Harekatnn ana omurgasn oluturan Hatay ile Kilisin snr bölgeleri, operasyonun 4üncü gününe girilirken, sakin bir gece geçirdi. Afrine kara harekatn balatan birliklerin geçi yapt Hatay ve Kilis snrnda, gece boyunca, iç bölgelerden top atlarnn sesi duyuldu. Afrin bölgesinden teröristlerin dün att roketler, Kilis bölgesine düerken, ölen ya da yaralanan olmad.

1 ASKER EHT DÜTÜ

Kilisin merkeze bal Gülbaba köyünün güneydousunda bulunan Suriyenin Burseya Danda, teröristlerle dün çkan çatmada Piyade Astsubay Üstçavu Musa Özalkan, ehit oldu. Özalkann cenazesi, sabah saatlerinde, Gaziantep Havalimanna götürüldü, buradan da memleketi Ankaraya gönderildi.

Hatayn Krkhan ilçesinin Karatepe bölgesinde ise ÖSO kampndaki seyyar jeneratöre dün roket isabet etmesi sonucu Toroslar Elektrik Datm A.. (EDA) çalan ahin Elita (30), ehit oldu. 2 çocuk babas Elitan cenazesi, Krkhanda topraa verilecek.

Operasyonun 2nci günü 11 roketin dütüü Reyhanlda ise 4üncü gün sakin geçiriyor.

ZIRH DELC TOPLAR KULLANILIYOR

Hassa snrnn sfr noktasna konulanan Türk tanklar, terör örgütü mevzilerini zrh delici toplar ile vuruyor. çok sayda tank ise cephane, yakt ve askeri malzeme ikmali için geri döndü. Snr karakoluna yakn yerde, sabah saatlerinde, konulanan M60T tanklarnn yannda, çok sayda kullanlm zrh delici top mermisi görüldü. Bölgede, ayrca kollarnda sar bant olan ÖSOya bal güçler de bulunuyor. Kilis ile Hataydan Afrinin iç bölgelerine de sevkiyat sürüyor.

Öte yandan Hatay snrnda güvenlik önlemlerini artran jandarma, gazetecilerin snrdan birliklerin görüntülerini çekmesini engellemeye balad.

MERSNDE 5 GÖZALTI

Mersin Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ube Müdürlüü (TEM) ekipleri ise Zeytin Dal Harekatyla ilgili sosyal medyada gerçek d paylamlar ve terör örgütlerinin propagandasn yapanlara yönelik çalma balatt. Ekipler tarafndan çeitli adreslere düzenlenen operasyonlarda, sosyal medya üzerinden terör propagandas yapt iddia edilen 5 kii, yakaland. üphelilerin adreslerinde yaplan aramalarda, ruhsatsz av tüfei, kurusk, 19 fiek ve çok sayda örgütsel yayn ile dijital malzeme ele geçirildi.

YPG FLAMASI NDRLD

Suriyenin Haseke kentine bal Resulayn ilçesindeki teröristlerin anlurfann Ceylanpnar ilçesine yönelik taciz ateleri, gece de devam etti. Snrda görevli 1 askerin, dün açlan atele hafif yaraland saldr sonras jandarma ve özel harekat ekipleri, ate açan teröristi etkisiz hale getirdi. Resulayndaki binann çatsna aslan terör örgütü YPGnin flamas da ekiplerin operasyonuyla indirilirken, karsnda Türk bayraklar dalgalandrld.

YAPRAK SARMASI MEHMETçKE ULATI

Hassa ilçesi Akbez Mahallesindeki kadnlar, askerlere gönderilmek üzere yaprak sarmas hazrlad. Hazrlanan dolmalar, araçlarla snrn sfr noktasnda bekleyen askerlere teslim edildi. Mehmetçik için yaprak sarmas hazrlayan Hassal bir kadn, Hatay snrnda görev yapan askerlerin annelerine de seslenerek, Asker anneleri, evlatlarnz merak etmeyin. Hepsi bize emanet inallah. Bol bol onlara dua edin, dualarnz eksik etmeyin. Sadaka çkarn bol bol. nallah hepsi, sa salim dönecek. Keke biz de yanlarnda olup, onlara yardmc olsak. Bir silah verseler de biz de gitsek cepheye vatanmz korumak için. Dualarmz, onlarlaç nallah, sa salim dönecekler dedi.

Yaprak sarmas hazrlayan Hassal kadnlar, ayrca askerlerin az yanmasn, diye sarmalar ac yapmadklarn belirtip, Mehmetçike turu ve ayran da gönderdi.

ASKERLERN MEZAR HASSASYET

Öte yandan Hatayn Krkhan ilçesinin snr bölgesinde konulanan Türk birlikleri, tank ve zrhl araçlarla bölgede hazr olarak emir bekliyor. Ar ya nedeniyle çamur deryasna dönen, tanklarla çevrili alanda görev yapan askerlerin mezar hassasiyeti de takdir toplad. Onlarca tankn konuland alann ortasnda kalan eski 4 mezar, güvenlik eridi çekilerek, korumaya alnd.

DÜÜNE GDYORUZ BZ

Hatay Krkhan Yalankoz mevkiindeki snr karakolundan Afrine giden komando birlii komutanlar, arkadalar ve vatandalar tarafndan uurlad. Operasyona bölgesine giden bir askerin, Düüne gidiyoruz biz demesi duygu dolu anlar yaanmasna sebep oldu.

Afrinde çatma bölgesine giden askerler askeri araçlara binerken, yoldan geçen araçlarn sürücüleri korna çald. Baz vatandalar bayrak açarken bazlar da alklarla askerleri uurlad. Operasyon bölgesine giden bir asker, Düüne gidiyoruz biz demesi çevrede bulunanlar duygulandrd. Helallik alan askerler, birbirlerine ve komutanlarna sarld. Askerlerin araçlara binmesinden sonra, araçlar Afrine doru hareket etti.

Ana Sayfaya Git