Mewlid etkinliğine destek

Diyarbakır’da Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından pazar günü yapılacak olan Mewlid etkinliğine esnaf tam destek verdi.

Haberler 20.04.2018 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda bu hafta sonu Peygamber Sevdallar Platformu tarafndan düzenlenecek olan Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaama temal Mewlid etkinliine esnaflarda kendi bulunduklar cadde ve sokaklar süslediler.

Peygamber Sevdallar Platformu tarafndan 22 Nisan 2018de Newroz Miting Alannda düzenlenecek olan Mewlid etkinliine destek veren esnaf, bir nebzede olsa etkinlie katkda bulunmak istediklerini söylediler.

Balar ilçesinde esnaf olan Cebrail Parlt, Peygamber aknn, sevgisinin bambaka bir eydir olduunu belirterek, kendileri için Hz. Muhammed sevgisi her eyin üzerinde olduunu söyledi.

Parlt, Nisan ay demek kutlu ay demektir. Bizde bu balamda mahalle esnaf olarak afi ve pankartlar astk. Peygamber Efendimiz anma ve hatrlama adna bizde esnaf olarak üzerime düen görevi yerine getirmeye çalyoruz. Biz buradan bütün haklmza pazar günü yaplacak olan etkinlie içi, patron, örenci, doktor ve ne kadar vatandamz varsa gelmelerini istiyoruz. Peygamber ak, sevgisi, bambaka bir eydir. Bizim için Peygamber sevgisi her eyin üzerinde gelir. Bunu hatrlatma adna böyle bir hazrlkta bulunduk. dedi.

En sevgili odur, ondan baka sevgili yoktur

Necmettin çelik ise Esnaf olarak her yl nisan aynda hazrlklarmz yapyoruz. Ailemle beraber her yl mutlaka itirak ediyoruz. Sevgililer günü, çocuklarnn doum günlerini kutlanyor oysa asl kutlanmas gereken Peygamberimizin dünyaya terif ettii gündür. En sevgili Odur, Ondan baka sevgili yoktur. eklinde konutu.

Ahmet Aslan da Mahallemizde Allahn ve Peygamberimizin ismini yüceltmek için pankart ve afiler astk. Devaml bu etkinliklere sahip çkacaz. Her zaman onu takip etmemiz gerekir. O ümmetin rehberi ve önderidir. Hayatn yaamak ve anlamak gerekiyor. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git