Mezun olamayan liselilere sorumluluk sınavı yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığınca, yükseköğretim kurumlarında geçici kayıtları bulunan ancak tek dersten sorumluluğu bulunanlar ile staj bitirme sınavına girmesi gereken öğrencilere, 18 Aralık'a kadar sorumluluk sınavı yapılacak.

Haberler 09.12.2017 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB), yükseköretim kurumlarnda geçici kaytlar bulunan ancak tek dersten sorumluluu bulunanlar ile staj bitirme snavna girmesi gereken örencilere, 18 Aralka kadar sorumluluk snav yaplmasna karar verdi.

Bakanlk tarafndan illere gönderilen yazda, 9 Haziranda sona eren 2016-2017 ders ylnda örencilerin devam-devamszlk ve baar durumlar ilgili yönetmelik hükümlerine göre deerlendirildii ve devamszlk süresini aan son snf örencilerinin devam eden örenciler gibi deerlendirilmesi ve artlar tayan örencilerin mezuniyet ilemi gerçekletirilmesine karar verildii anmsatld.

MEZUN OLAMAYAN LSELLERE ANS

Ancak, Bakanla ulaan örenci ve veli taleplerinden, yükseköretime devam ettii halde ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde sorumluluk snav döneminde ve sonrasnda yaplan tek ders snavna girmelerine ramen baarsz duruma düen örencilerin bulunduu, baz örencilerin de stajn tamamlamalarna ramen staj bitirme snav döneminin ikinci dönem banda uygulanmas gerektiinden mezun olamayacaklarnn anlald anlatld.

SORUMLULUK SINAVI YAPILACAK

Bakanlk, yükseköretim kurumlarndaki geçici kaytlarn kesin kayda dönüebilmesi için örenimine devam ettii halde tek dersten sorumluluu bulunanlar ile staj bitirme snavna girmesi gerekenlere bir snav hakk daha verilmesine karar verdi. Buna göre, yükseköretime kayt süresi dikkate alnarak bu snav, 18 Aralk 2017 tarihine kadar okul müdürlüklerince sorumluluk snavlar esaslarna göre yaplacak. Snavda baarl olanlara lise diplomas düzenlenecek.

Ana Sayfaya Git