MGK toplantısı ileride cemaate yönelik operasyon olup olmayacağını tespit etmek için dinlendi

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığının, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) iddiasıyla ilgili hazırladığı ve mahkemece kabul edilen 'Çatı İddianamesi'nde yer alan gizli tanığın itirafları yapılan yasa dışı dinlemeleri ortaya koyuyor.

Haberler 26.10.2016 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

tiraflarnda Ankara Emniyet Müdürlüünde çalt anlalan Gizli tank Frtna, dönemin siyasileri dnda, emniyet ve askeri birçok yetkilinin dinlendiini, baz kiilerin takip edilip antaj için gizli kamera görüntüleri alndn anlatyor. Gizli tann 3 sayfalk ifadesinde geçmi dönemde gündeme gelen baz olaylar da yer buluyor.

BER ATALAYIN CEBNE SEN ASIN YAZILI NOT BIRAKILDI

Dönemin çileri Bakan Beir Atalayn makam odasna dinleme cihaz yerletirilip dinlendiini, ortam dinlemesi yolu ile elde edilen kaytlarn çözümünde görev aldn anlatan gizli tank Frtna, cemaatin Beir Atalaya ia ve ranc gözü ile baktn, bir gezi srasnda cebine Sen iasn eklinde not braktklarn, buna bakann çok kzdn, makam odasnda barp çardn, ses kaydndan bu duruma ahit olduunu anlatt.

Dinlemeler srasnda kaymakamlar kararnamesinin ile ilgili konumalarn çözümünü yapp verdiini, Beir Atalayn cemaatçi olmayanlar atamaya çaltn belirten gizli tank, çileri Bakannn odasna gelip gidenlerin ses kaytlarn iki yl kadar çözdüm. Dinleme çözümü yaptm bakan Beir Atalayn bir gün çok sinirli olduunu ve barp çardn hatrlyorum. Bu, emniyet müdürü Orhan Özdemir ile ilgili bir konuydu dedi.

CEMAAT ADINA çALIMASI STEND

çileri Bakan Beir Atalayn makam odas ses kaytlarn dinlerken bir ara Hatay l Emniyet Müdürü Ragp Klçn stihbarat Daire Bakan olarak ad geçtiini söyleyen gizli tank Frtna, Büro amiri Ragp Klç arad ve Ankaraya çard. Büro amiri, Klçtan istihbarat daire bakanlna geldii zaman cemaat adna çalmasn istedi diye anlatt.

MLL GÜVENLK KURULU DNLEND

Uzun bir bayram tatilinin olduu yl Milli Güvenlik Kurulu toplantsnn ses kaytlarnn geldiini söyleyen gizli tank Frtna, Bu ses kaytlar tape haline getirildi. Dinleme cihaz mikrofon içine yerletirilmiti. Bu tapelerde Cumhurbakan Abdullah Gül, kara, hava kuvvet komutan ve Babakann konumalar yer alyordu. Bu toplantda cemaatin konuulmad. leride cemaate yönelik bir operasyon olup olmayacan tespit etmek için bu toplant dinlendi dedi.

NESRN BAYTOKU TAKP EDP FOTORAFLARINI çEKTK

Gizli tank Frtna, Oranda bir kadnn eve girerken ve çkarken görüntülerini çektiklerini, bu kadnn CHP Genel Bakan Deniz Baykal ile birlikte fotoraflanan kadn olduunu, basna yansyan görüntülerini hiç görmediini ama dinlenmi olabileceini, olay patladktan sonra takip edip fotorafn çektikleri kadnn Nesrin Baytok olduunu anladn söyledi.

TAKPTEK ARAç DEFRE OLDU

CHP milletvekili Nesrin Baytoku da takip edip fotoraflarn çektiklerini belirtin gizli tank, dönemin Anayasa Mahkemesi Bakanvekili Osman Paksüt ve einin baka isimler adna alnan dinleme karar ile dinlendiini anlatt. Gizli tank, Paksüt ailesinin takibinde kullanlan aracn deifre olduunu söyledi.

GÜLÜN çANKAYA KÖKÜNDEK GÖRÜMELER ORTAM DNLEMES LE DNLEND

Cumhurbakan Abdullah Gülün çankaya Kökündeki görümelerinin ortam dinlemesi ile dinlendiini ifade eden gizli tank, unlar söyledi: Cumhurbakannn Babakan, MHP Genel Bakan, çileri Bakan ve Genelkurmay Bakan ile görüme tapelerini çözdüm. Bu kaytlar istihbarat ube müdür yardmcs ve iki kez de bir komiser getirdi.

BER ATALAYI MEKR, DRS NAM AHN DURSUN DYE YAZIYORDUM

Bürosunda kullandklar bilgisayarlarn zaman zaman formatlandn, dinlemelerin harici disk ve flash belleklerle geldiini, bilgisayarlara yükleme yapmadklarn anlatan gizli tank, Ses tapelerini çözerken Cumhurbakan Abdullah Gül için Diken, çileri Bakan Beir Atalay için Mekir, dris Naim ahin için Dursun, Babakan için Ozan yazyordum. Bunu emniyet amiri ve komiser istedi. Dier devlet adamlarnn kendi isimlerini yazyordum diye ifade verdi.

Ana Sayfaya Git