Mgk'da Gündem Terör!

MGK toplantısı, sonrasında yapılan yazılı açıklamada, "Bazı müttefik ülkelerin PYD-YPG terör örgütüne verdiği silah ve mühimmatın PKK terör örgütünde ele geçiriliyor olması; Türkiye'nin, bunların farklı isimler altında gözükse de aslında aynı örgüt olduğu konusunda ısrarla ortaya koyduğu ikaz ve itirazındaki haklılığını bir kez daha teyit etmiştir.

Haberler 18.07.2017 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MGK toplants, sonrasnda yaplan yazl açklamada, Baz müttefik ülkelerin PYD-YPG terör örgütüne verdii silah ve mühimmatn PKK terör örgütünde ele geçiriliyor olmas Türkiyenin, bunlarn farkl isimler altnda gözükse de aslnda ayn örgüt olduu konusunda srarla ortaya koyduu ikaz ve itirazndaki haklln bir kez daha teyit etmitir. Terör örgütlerine kar sergilenen çifte standart terk edilmeden, bölgenin huzur ve güvene kavumasnn mümkün olamayacann alt çizilmi uluslararas topluma, terörle mücadelede ortak bir anlay birliine varlmas için verilen taahhütlere uyulmas konusundaki çarmz tekrarlanmtr denildi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann bakanlnda Betepede yaplan Mill Güvenlik Kurulu (MGK) toplants, sona erdi. Toplantya ilikin yaplan yazl açklamada u ifadalere yer verildi: 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekletirilen hain darbe giriiminin bertaraf edilmesinin birinci yldönümünde, yurt içinde ve dnda milyonlarca vatandamzn katlmyla, çoku içinde gerçekletirilen faaliyetler hakknda kurula bilgi arz edilmitir. Demokrasi ve Mill Birlik Günü vesilesiyle, 15 temmuz ehitleri rahmetle, tüm gazilerimiz ükran ve minnetle anlmtr. Ülkemizin ve devletimizin bekas için bugüne kadar ehitlik mertebesine ulaan kahraman askerlerimizin, güvenlik görevlilerimizin ve vatandalarmzn asla unutulmayaca belirtilmi, hatralar hürmet ve rahmetle yadedilmitir.

FETÖ/PDY, PKK/PYD-YPG VE DEA TERÖR ÖRGÜTLER LE MÜCADELE, KAPSAMLI EKLDE GÖRÜÜLMÜTÜR

FETÖ/PDY, PKK/PYD-YPG ve dea terör örgütleri bata olmak üzere, ülkemizin mill güvenliine yönelik her türlü tehdide kar hukuk çerçevesinde alnan tedbirler ile terörün sonlandrlmas için yurt içinde ve yurt dnda kararllkla sürdürülen mücadele, kapsaml ekilde görüülmütür. Vatandalarmzn huzur ve güvenliinin salanmas amacyla yürütülen faaliyetler esnasnda ele geçirilen, yasa d üretimi ve ticareti insanlk suçu olarak kabul edilen çeitli uyuturucu maddeler, bölücü terör örgütünün gerçek yüzünü bir kez daha göstermitir. Eli kanl terör örgütü ve uzantlarnn, siyasi parti temsilcileri bata olmak üzere sivillere ve masum insanlara yönelik suikastleri de, örgütün tek amacnn kendisinden olmayan herkesi yok etmek olduunu açkca gözler önüne sermitir.

MÜTTEFK ÜLKELERN PYD-YPG TERÖR ÖRGÜTÜNE VERD SLAH VE MÜHMMAT PKK TERÖR ÖRGÜTÜNDE ELE GEçRLYOR

Baz müttefik ülkelerin PYD-YPG terör örgütüne verdii silah ve mühimmatn PKK terör örgütünde ele geçiriliyor olmas Türkiyenin, bunlarn farkl isimler altnda gözükse de aslnda ayn örgüt olduu konusunda srarla ortaya koyduu ikaz ve itirazndaki haklln bir kez daha teyit etmitir. Terör örgütlerine kar sergilenen çifte standart terk edilmeden, bölgenin huzur ve güvene kavumasnn mümkün olamayacann alt çizilmi uluslararas topluma, terörle mücadelede ortak bir anlay birliine varlmas için verilen taahhütlere uyulmas konusundaki çarmz tekrarlanmtr.

TÜRKYENN SINIRLARI BOYUNCA BR TERÖR DEVLET KURULMASINA ASLA ZN VERMEYECE

Güney snrlarmza yönelik Suriye ve Iraktan kaynaklanan bir tehdidin tespiti ile taciz ve saldr vuku bulmas hlinde, uluslararas hukuk çerçevesinde gereinin yaplmaya devam edilecei, Türkiyenin snrlar boyunca bir terör devleti kurulmasna asla izin vermeyece PKK/PYD-YPG terör örgütlerinin, dier bir terör örgütü DEA ile mücadelesi ileri sürülerek merulatrlamayaca bir kez daha vurgulanmtr.

IRAK KUZEY BÖLGESEL YÖNETMNN ALDII REFERANDUM KARARININ, HUKUKEN VE FLEN UYGULANAMAYACAI

Irak Kuzeyi Bölgesel Yönetiminin ald referandum kararnn, hukuken ve fiilen uygulanamayaca, bu teebbüsün vahim bir hata olduu ve istenmeyen sonuçlar douraca belirtilmitir. Irakn toprak bütünlüünün ve siyasi birliinin muhafaza edilmesinin bölgede kalc istikrar, bar, güvenlik ve refah tesis edilebilmesine bal olduu deerlendirilmitir.

MUSULUN DEATAN KURTARILMASI MEMNUNYETLE KARILANMI

Musulun DEAtan kurtarlmas memnuniyetle karlanm, ehrin yeniden imar için, türkiyenin uluslararas toplumla birlikte her türlü sorumluluu üstlenmeye hazr olduu ifade edilmitir. ayrca, Iraktaki Türkmen varlnn ve haklarnn korunmasnn yakndan takip edilmekte olduu belirtilmitir.

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURYET LE TÜRKYENN HAK VE MENFAATLERNN KORUNMASI KARARLILIIMIZ VURGULANMI

sviçredeki Kbrs konferans ve sonuçlar deerlendirilmi ayrca dou Akdenizde, doal kaynaklar üzerindeki asli haklarmz çerçevesinde, Kuzey Kbrs Türk Cumhuriyeti ile Türkiyenin hak ve menfaatlerinin korunmas konusundaki kararllmz vurgulanmtr.

OLAANÜSTÜ HLN UZATILMASI TAVSYESNDE BULUNULMASI KARARLATIRILMITIR

FETÖ/PDY, PKK/PYD-YPG, DEA bata olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadele kapsamnda yurt bütününde uygulanan Olaanüstü Hl deerlendirilmi demokrasimizin, hukuk devleti ilkesinin ve vatandalarmzn hak ve özgürlüklerinin korunmasna yönelik tedbirlerin devamlln salamak üzere, Olaanüstü Hlin uzatlmas tavsiyesinde bulunulmas kararlatrlmtr.

Ana Sayfaya Git