MGK'dan "ekonomi hedefi" vurgusu

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Bildirisi'nde, Türkiye'nin inşa ettiği sağlam altyapı üzerinde, hedeflerine uygun şekilde yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı ekonomi politikalarını hayata geçirme sürecinde karşılaştığı ve karşılaşabileceği sınamalar ile tehditlerin değerlendirildiği belirtildi.

Haberler 26.11.2021 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan bakanlnda Cumhurbakanl Külliyesinde yaplan MGK Toplantsnn ardndan bildiri yaymland.

PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEA terör örgütleri bata olmak üzere milli birlik, beraberlik ve Türkiyenin bekasna yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye kar yurt içinde ve dnda azim, kararllk ve baaryla icra edilen operasyonlar hakknda kurula bilgi sunulduu ve ilave tedbirlerin görüüldüü aktarlan bildiride, unlar kaydedildi:

Bu kapsamda, bölücü terör örgütüyle hudutlarmz bata olmak üzere gerekli her türlü mücadelenin tavizsiz bir ekilde sürdürüleceinin alt çizilmitir. Türkiyenin ina ettii salam altyap üzerinde, hedeflerine uygun ekilde yatrm, üretim, istihdam ve ihracat odakl ekonomi politikalarn hayata geçirme sürecinde karlat ve karlaabilecei snamalar ile tehditler deerlendirilmi, Cumhuriyetimizin 100. ylna her alanda olduu gibi iktisadi olarak da güçlü ekilde ulama kararll teyit edilmitir.

Türkiyenin iyi niyetli çarlarna ramen PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütleri gayrimeru destek verenlerden, uluslararas hukukun açkça ihlali olan bu faaliyetlerini bir an evvel sonlandrmalarnn beklendii belirtilen bildiride, Irakn, topraklarnn terör örgütlerinden temizlenmesi dorultusunda verdii mücadeleye olan güçlü desteimiz teyit edilmi, bununla birlikte terörle mücadele gerekçesiyle atlan admlarn özellikle etnik ve mezhebi dengeler bakmndan hassasiyet tayan bölgelerde toplumsal bar bozacak neticeler ortaya çkarmamas gerektii kuvvetle vurgulanmtr. ifadelerini yer verildi.

KARADENZ VE KAFKASYADAK GELMELER ELE ALINMITIR

Balkanlardaki son gelimelerin de deerlendirildii kaydedilen bildiride, Türkiyenin güçlü tarihi ve kültürel balar bulunan bu corafyada büyük fedakarlklarla tesis edilen huzur ve barn sürdürülebilmesinin öneminin vurguland belirtilerek, tüm aktörlerin bu amaçla sorumlu davranmasnn ve istikrar bozacak giriimlerden imtina etmesinin zaruretine dikkat çekildi.

Yunanistann, saldrgan söylem ve eylemlerle iyi komuluk ilikilerinin gereklerini yerine getirmemekte srar etmesinin ve uluslararas antlamalardan kaynaklanan yükümlülüklerini ihlal eden tutumunu sürdürmesinin bölgede istikrar ve huzuru olumsuz etkileyecei vurgulanan bildiride, u ifadelere yer verildi:

Uluslararas hukuka ve iyi komuluk ilikilerine aykr tutumunu destekleyerek Yunanistan daha ileri admlar atmas için tevik eden güçler, bölgenin huzurunu bozacak bu yaklamlarndan vazgeçerek hakkaniyet ve bar yönünde konum almaya davet edilmitir.

Libyada kalc bar ve refah ortamnn tesis edilmesi sürecindeki kritik aamalardan birisi olan devlet bakanl ve meclis seçimlerinin hukuka uygun bir ekilde ve sükunet içinde gerçekletirilebilmesi için tek tarafl admlardan kaçnlmas gerektii belirtilmi, uluslararas toplum, süreci kendi menfaatleri urunda istismar eden aktörlere kar durmaya çarlmtr.

Karadeniz ve Kafkasyadaki gelimeler ele alnm, kuzeydeki komularmz arasndaki anlamazlklarn, uluslararas hukuk ve ülkelerin toprak bütünlüüne sayg çerçevesinde, barçl yollarla bir an önce çözülmesinden yana olduumuz, ayrca, Ermenistann kendisine uzatlan bar elini bir frsat olarak deerlendirmesinin, atekese tam olarak uymasnn ve i birlii içinde olmasnn önem arz ettii belirtilmitir.

Ana Sayfaya Git