MGK'nın yapısı yeniden düzenlendi

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle, Cumhurbaşkanına bağlı Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğinin yapısı yeniden düzenlendi.

Haberler 16.07.2018 - 10:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliinin Tekilat ve Görevleri Hakknda Cumhurbakanl Kararnamesi, Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdi.

Buna göre, Cumhurbakanna bal Genel Sekreterliin tekilat, görev, yetki, çalma usul ve esaslar yeniden düzenlendi.

ki ayda bir toplanacak MGKnn üyeleri, gerektiinde dorudan Cumhurbakannn çarsyla da bir araya gelebilecek.

Kurul toplantlar Cumhurbakan bakanlnda yaplrken, Kurula Cumhurbakannn katlmad zamanlarda Cumhurbakan Yardmcs bakanlk edecek.

Kurul toplantlarna üyeler dnda, gündemin özelliine göre ilgili bakan ve kiiler de çarlarak bilgi ve görü alnabilecek.

MGK kararlar çounlukla alnacak, eitlik halinde Kurul Bakannn bulunduu taraf çounluu salam saylacak. Kurul kararlar, Genel Sekreterlik tarafndan Cumhurbakanlna gönderilecek.

Kurulun gündemi Cumhurbakan tarafndan düzenlenecek. Cumhurbakan yardmclar, kurul üyesi bakanlar ile dier bakanlar ve Genelkurmay Bakannn gündeme girmesini istedikleri konular, Genel Sekreter vastasyla Cumhurbakanna iletilecek.

- MGK Genel Sekreterliinin görevleri

MGK Genel Sekreterlii görevleri kapsamnda, Cumhurbakan Yardmclar, kurul üyesi bakanlar ile dier bakanlar ve Genelkurmay Bakannn, gündeme girmesini istedikleri konular Cumhurbakanna sunulacak. MGK Genel Sekreterliinin görevleri öyle belirlendi:

Cumhurbakannca düzenlenen gündemi Kurul üyelerine datmak. Kurul toplantlar için toplant yerinin hazrlanmasn salamak, toplant tutanaklarn Cumhurbakannn belirleyecei usule göre tutmak. Toplant sonucunda alnacak karar ve basn bildirisi taslan hazrlayarak Kurula sunmak ve Kurul tarafndan onaylanmasnn ardndan Kurul kararlarn imzalatarak bir nüshasn Cumhurbakanna sunmak. Kurul kararlarnn bir nüshas ile görüme tutanaklarn Genel Sekreterlik arivinde muhafaza etmek, basn bildirisini basn ve yayn kurulularna datmak.

Kurulun her türlü yaz ilerini yürütmek. Kurul tarafndan verilen görevleri yerine getirmek, bu çerçevede söz konusu görevlere ilikin aratrma ve deerlendirme yapmak ve yaptrmak. Bu aratrma ve deerlendirme sonuçlarn Kurul üyelerine ulatrmak ve bu konular kapsayan bir dokümantasyon merkezi oluturmak. Milli güvenliin salanmas ve milli hedeflere ulalmas amacyla Kurulun belirledii görüler dahilinde iç, d ve savunma hareket tarzlarna ait esaslar kapsayan Milli Güvenlik Siyaseti Belgesinin hazrlanmasna ilikin çalmalar yürütmek. Dier mevzuatla Genel Sekreterlie verilen görevleri yerine getirmek. Cumhurbakan tarafndan verilen dier görevleri yapmak.

Ana Sayfaya Git