MHP ve CHP yıllar sonra Şanlıurfa'da sevindi

MHP ve CHP, 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde kesin olmayan sonuçlara göre, Şanlıurfa'da yıllar sonra birer milletvekili çıkarabilmenin sevincini yaşıyor.

Haberler 27.06.2018 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfa, 24 Haziran Pazar günü gerçekletirilen Cumhurbakanl ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin ardndan, kesin olmayan sonuçlarna göre; AK Parti 8, HDP 4, MHP 1 ve CHP 1 milletvekili ile Mecliste temsil edilecek.

Buna göre, 19 yl aradan sonra MHPden milletvekili seçilen brahim Özyavuz ile 18 yllk arann ardndan CHPden milletvekili seçilen Aziz Aydnlk dikkati çekiyor.

MHP anlurfa Milletvekili brahim Özyavuz, AA muhabirine yapt açklamada, seçim kampanyas süresince MHPnin insana hizmet amacn seçmenlere anlatmaya çaltklarn belirterek, seçmenden de bunun karln gördüklerini ifade etti.

Özyavuz, partilerinin içinden farkl bir siyasi partinin çkmasna ve alg operasyonlarna ramen seçimde çok iyi bir performans sergilediklerini kaydetti.

anlurfallarn MHPye bak açsnn deitiini vurgulayan Özyavuz, MHP, 19. yl aradan sonra anlurfada hem de oy fazlasyla bir milletvekili çkard. Oy fazlas içerisinde de bizi sevindiren bir durum oldu. Biz önceki dönemlerde Kürt vatandalarmzdan fazla oy alamyorduk, bu sene bu algda krld. çok güzel bir çalma yaptk, MHPye de çok büyük bir teveccüh oldu. Partimizin bütün birimleriyle youn bir çalma yaptk. diye konutu.

- Güzel bir tablo olutu

CHP anlurfa Milletvekili Aziz Aydnlk da anlurfa halkna ve parti tekilatna desteklerinden dolay teekkür etti.

Ramazan aynda youn bir seçim çalmas yapmann da ayr bir güzelliinin olduunu anlatan Aydnlk, bundan sonraki dönemde de kentin sorunlar ve çözümlerine ilikin proje üreteceklerini bildirdi.

anlurfann 14 milletvekilinin birlik ve beraberlik içerisinde çalmas gerektiini kaydeden Aydnlk, seçilen her bir ismin ehri çok iyi bilen kiilerden olutuunu aktard.

anlurfallarn 4 siyasi partiyle temsil edilmesinin önemine deinen Aydnlk, 18 yl aradan sonra hemehrilerimiz bize oy vererek Meclise gönderdi. Öncelikle anlurfa halk bu konuda dikkat çekici bir mesaj verdi. anlurfallar hem CHP, hem MHP, hem HDP hem de AK Partiden Meclise milletvekili gönderdi. Gerçekten güzel bir tablo olutu. Önceden sadece 2 partiden milletvekili var iken bugün 4 partinin temsilcisi olacak. Demokrasi açsndan bu konu önem tayor. diye konutu.

Ana Sayfaya Git