Mikro krediyle makro girişim

Mikrokredi kullanarak girişimci olan başarılı 60 kadına ödülerini veren Aksu, "Bugün itibarıyla 185 bin kadınımız üretici haline gelmiştir. Bugün 185 bin kadınımız için verilen kredi miktarı 875 milyon lirayı aşmıştır"

Haberler 07.08.2019 - 10:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Valilik, Türkiye sraf Önleme Vakf ve Türkiye Gramen Mikrofinans Programnca uygulanan Mikrokredi projesi kapsamnda baarl giriimci 60 kadn ödülleri düzenlenen törende verildi. Törene katlan Vakfbank Yönetim Kurulu Bakan Abdulkadir Aksu, amacn kadnlarn da üretici hale getirilmesi olduunu ifade ederek, unlar söyledi:

Üreten, vergi ödeyen ve ekonomiye katk sunan kiiler haline geldiniz. Bugün 185 bin kadnmz için yaplan kredi miktar 875 milyon liray amtr. Diyarbakr genelinde 16 bin 968 kadnmz i kadn haline gelmitir. Bata kendi bankamz olmak üzere inallah tüm bankalarmzla görüüp Türkiye çapnda kamu kayna harcamadan yaplacak bir mikrokredi uygulamasn gerçekletireceiz.

DYARBAKIR - çileri eski Bakan ve Vakfbank Yönetim Kurulu Bakan Abdulkadir Aksu, Bugün itibaryla 185 bin kadnmz üretici haline gelmitir. Üreten, vergi ödeyen ve ekonomiye katk sunan kiiler haline gelmitir. Bugün 185 bin kadnmz için verilen kredi miktar 875 milyon liray amtr dedi.

Diyarbakrda, Valilik, Türkiye sraf Önleme Vakf (TSVA) ve Türkiye Gramen Mikrofinans Programnca (TGMP) Baarl Mikrogiriimci Ödül Töreni düzenlendi. Cahit Stk Taranc Kültür Merkezinde düzenlenen tören, ehitler için sayg duruunda bulunulmas ve stiklal Marnn okunmasyla balad.

Törende konuan Vali Hasan Basri Güzelolu, kadnlarn eitim dahil her hakka erimesi ve becerilerini sergilemesinin önemine deindi.

Mikrokredinin en büyük baarsnn kadnn gücünü kullanmak ve beklentilerini karlama noktasnda güvene dayal bir sistemi temin etmek olduunu ifade eden Güzelolu, öyle konutu: Kredi verilebilir, kaynak tahsis edilebilir ama baar, tahsis edilen ve kullanlan bütün bu kredilerin geri dönüünü salayabilmek ve bir güven tesis edebilmektir. Diyarbakra baktmz zaman her birinizin kulland bütün kredilerde, yani borçlandnz bütün rakamlarda geri dönü yüzde yüzdür. Bu artarak büyüyecek. Gerek say olarak, gerekse kaynak olarak. çünkü Türkiye büyüyor, Diyarbakr büyüyor. Kadnlarmz her eyin en iyisini hak ediyor. Bu yolculuumuz devam edecek. Saylar artacak, kullanlan kaynaklar çoalacak ama hedef deimeyecek.

- 185 bin kadnmz için verilen kredi miktar 875 milyon liray amtr

Vakfbank Yönetim Kurulu Bakan Abdulkadir Aksu ise 2003 ylnda TSVA tarafndan Diyarbakrda ilk defa mikrokredi uygulamas balatldn söyledi.

Uygulama ile amaçlanann kadnlarn da üretici hale getirilerek ekonomiye katk salamak olduuna iaret eden Aksu, unlar kaydetti:

Bugün itibaryla 185 bin kadnmz üretici haline gelmitir. Üreten, vergi ödeyen ve ekonomiye katk sunan kiiler haline gelmitir. Bugün 185 bin kadnmz için verilen kredi miktar 875 milyon liray amtr. Diyarbakr genelinde 16 bin 968 kadnmz i kadn haline gelmitir. Bata kendi bankamz olmak üzere inallah tüm bankalarmzla görüüp Türkiye çapnda kamu kayna harcamadan yaplacak bir mikrokredi uygulamasn gerçekletireceiz.

TSVA Mütevelli Heyeti Bakan Aziz Akgül de Diyarbakrda 15 yldr mikrokredi alarak kimseye avuç açmayan, gelirlerini artrp yoksulluun ortadan kaldrlmasnn öncülüünü yapan 60 kadnn ödüllendirildiini dile getirdi.

Giriimci Olgu Akahin, 15 sene önce mikrokredi ile tantn aktararak, lk kredimi aldmda atölyemi açtm ve bir kadn olarak baarmann ne demek olduunun keyfine vardm. Akabinde devam ettim ve iimi büyüttüm. diye konutu.

Konumalarn ardndan Valilik ile TSVA arasnda mikrokredi faaliyetlerinin yaygnlatrlmas protokolü imzaland ve kesintisiz 15 yldr mikrokredi kullanan giriimci 60 kadna plaket ve hediye verildi.

Törene Aksunun yansra, ei Emine Aksu Vali Güzelolunun eyi Aye Güzelolu, Türkiye sraf Önleme Vakf Mütevelli Heyeti Bakan l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, Care International Türkiye Direktörü Sherine Hassan Ibrahim ile kurum müdürleri, oda ve borsa bakan ve üyeleri ve giriimciler katld.

Ana Sayfaya Git