Militan mı, Akademisyen mi?

ŞÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Emre Başçı hakkında, sosyal medya hesabından, kutsal değerlere ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren ifadelerde bulunduğu gerekçesiyle soruşturma başlatılarak açığa alındı.

Haberler 28.11.2017 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnak Üniversitesi (Ü) ktisadi ve dari Bilimler Fakültesi öretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Emre Baç, sosyal medyada Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve slama yönelik hakaret içeren paylamlar nedeniyle aça alnarak, hakknda idari ve adli soruturma balatld.

Ü Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, düzenledii basn toplantsnda, sorumsuz ve ahlak d tavrlara asla izin vermeyeceklerini söyledi. ktisadi ve dari Bilimler Fakültesi öretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Emre Baçnn toplumun kutsal deerlerine, inanç ve örfüne hakaret ettiinin tespit edildiini belirten Rektör Erkan, öyle konutu:

SORUMSUZ VE AHLAK DII

Baçnn sosyal medya hesabnda, bütün dinlerin ortak deerlerinden olan Hz. brahim ve onunla balayan kurban ibadetini, aleni bir ekilde aalayc ve alayc ifadeler kullanarak, toplumun kutsal deerlerine, inanç ve örfüne hakaret ettii tespit edilmitir. Ayrca Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbakanmz Sayn Recep Tayyip Erdoan hakknda aslsz isnatlarda bulunarak, ahs- manevisine hakaret içeren ifadeler kullanmtr. Her iki hususta da toplumun birlik ve bütünlüüne, dini, manevi ve ahlaki deerlerine hakaret ve iftira ederek anayasal suç ilemitir. Bu saygsz, seviyesiz ve ça d ifadeleri nedeniyle ad geçen öretim üyesi hakknda üniversitemiz nezdinde soruturma açlm ve soruturmann selameti için aça alnmtr.

BLMSEL FAALYETLER

Rektör Erkan, Üniversitemiz bilimsel faaliyetleri yannda; bizi biz ve bizi bir yapan milletimizin milli ve manevi deerlerine, devletimizin bekasna katk salayacak anayasal görevlerini yerine getirirken, bu tür seviyesiz, sorumsuz ve ahlak d tavrlara asla müsaade etmeyecektir dedi.

Üniversite tarafndan aça alnp hakknda soruturma balatlan ktisadi ve dari Bilimler Fakültesi öretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Emre Baç hakknda rnak Cumhuriyet Basavclnn da soruturma açt belirtildi.

Ana Sayfaya Git