Millet iradesine darbe: 28 şubat

Merhum Necmettin Erbakan'ın başbakanlığında, Refah Partisi (RP) ve Doğru Yol Partisince (DYP) kurulan 54. Hükümetin Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Devlet Bakanı Sacit Günbey, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 28 Şubat sürecinde Refah Partisi'ni devirmek isteyen cepheyle birlikte hareket ettiğini söyledi.

Haberler 23.02.2021 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sacit Günbey, 28 ubat postmodern darbesinin 24üncü yl dolaysyla açklamalarda bulundu.

28 ubatn Amerikadan planlanan, yurt dndaki güçlerin ve Türkiyedeki uzantlarnn i birliiyle milli hükümete kar bir darbe giriimi olduunu belirten Günbey, 1995te Türkiyenin ekonomisinin çok kötü durumda olduunu, batma noktasna geldiini kaydetti.

Günbey, (Erbakan gelirse sorunlarmz çözer) diye millet Erbakana oy verdi. Erbakan iktidara gelince ilk uygulad ey, rantiye ekonomisi yerine üretim ekonomisini getirdi ve halkn imkanlarn halka kullanacaz diye programna yazdrd. Bu da birçok rantiyecinin, d odaklarn, faiz odaklarnn politikasna ters politikalard. diye konutu.

28 ubat sürecinde basn, üniversiteler, sendikalar ve askeri bürokrasinin kendilerine bask uyguladn ifade eden Sacit Günbey, Bunlara ramen Refah Partisi, bir yllk hükümet içerisinde halkn imkanlarn halka datt. Rantiyecilere vermedi, borç para almad. Milli kaynaklarla ülkeyi kalkndrd ve milli politikalar izledi. dedi.

Darbe öncesinde askeri cenahtan Refahyol Hükümeti milletvekillerine istifa etmesi yönünde basklarn yapldn bildiren eski Bakan Günbey, Darbe dediiniz açk bir darbe deildi. Sinsice yaplm, toplumu huzursuz eden, basn yoluyla taciz eden, hukuksuz davranlar yapp, yüksek hakimleri Genelkurmaya çarp onlara talimat veren bir darbeydi. stifalar yaptrarak, bask yaparak, yalan haberler uydurarak Tansu Hanmn hükümetten çekilmesini temin etmeye çaltlar. ifadelerini kulland.

MZANSENLERLE REFAH PARTSN SUSTURMAYA çALITILAR

Darbe sürecinde kendilerine yönelik psikolojik basklarn arttn vurgulayan Günbey, konumasn öyle sürdürdü:

Televizyonlarda yalan ve düzmece haberler yapyorlard. Mesela FETÖcülerin emniyet müdürleri bir gece gazetecileri çaryorlar gelin gidelim size çok güzel bir haber bulduk diye. Bir evin kapsn krp giriyorlar içeri. Bir kadnla bir erkei çplak vaziyete görüntülüyorlar ve te Refah Partisi döneminde böyle eyler oluyor diyorlar. Mizansenlerle, uydurma eylerle Refah Partisini susturmaya çaltlar. Fetullah Gülenin gazeteleri bizim aleyhimizdeki kampanyalara katld gibi Fetullah Gülen çkt dedi ki, Bunlar beceremediler, askeri idare bunlarn idaresinden daha iyidir. Brakp gitsinler. O gün Refah Partisini devirmek isteyen cepheyle birlikte hareket ettiler. Bunun dnda gizli birtakm tezgahlar ve oyunlarn da içinde oldular.

BUNLARI CDDYE ALMIYORDU

54. Hükümetin Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Devlet Bakan Sacit Günbey, Necmettin Erbakann darbecilere kar dik durduunun altn çizerek, unlar kaydetti:

Erbakan hoca çok cesur, metanetli ve azimli bir insand. Bunlar ciddiye almyordu. Usulüne uygun ikna etme yoluyla bunlar düzeltmeye çalyordu. Bunlarla kavga etmeden ve sivri demeçler vermeden ancak, bunlarn dediklerini de hiç dikkate almadan bildii yoldan yürümeye çalyordu. çok cesur bir insand. 28 ubatn Milli Güvenlik Kurulunda tek bana askerlerin iddetli muhalefetine ramen onlarla dokuz saat boyunca die di tezlerini çürütmeye çalt, 28 ubat kararlarn imzalamad.

Ana Sayfaya Git