Milletin kanını dökenin affı olmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ”Millete silah çekenin, milletin kanını dökenin, milletin bayrağına ve ezanına göz dikenin, milletin geleceğini karartmaya kalkanın affı da olmaz müsamahası da olmaz"

Haberler 16.07.2021 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Millete silah çekenin, milletin kann dökenin, milletin bayrana ve ezanna göz dikenin, milletin geleceini karartmaya kalkann aff da olmaz müsamahas da olmaz dedi.

Cumhurbakanl Külliyesinde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Program ile Demokrasi Müzesi Açl Törenine katlan Cumhurbakan Erdoan, Türkiyenin tarihi boyunca pek çok saldrya ve tuzaa maruz kaldn belirterek, Böylesine büyük mücadele müktesebatna sahip bu millet, gerektiinde dümanlarn affetmesini gerektiini de yeni ittifaklar kurmay da bilir ama asla affetmeyecei bir ey varsa; kendi içinden çkan hainlerin yapt ihanetlerdir. Bu millet ihaneti affetmez, haini de affetmez, hainlerin arakasnda duranlar da affetmez. Güya kendi aklnca onlar kullanarak siyasi çkar devirmeye kalkanlar da affetmez. Ne olursa olsun, FETÖnün son ferdi de etkisiz hale getirilene, cezasn çekene, ülkenin ve milletin kazan defterinden düürülene kadar mücadelemiz sürecektir. Bir kez daha altn çizerek ifade ediyorum. Millete silah çekenin, milletin kann dökenin, milletin bayrana ve ezanna göz dikenin, milletin geleceini karartmaya kalkann aff da olmaz müsamahas da olmaz. Devleti karanlk mahfilerin eline sunmak için uraanlarn aff da müsamahas olmaz diye konutu.

MLLETN KANINI DÖKENLER

Gerekirse kan kusar kzlck erbeti içtik deriz diyen Erdoan, Ülkemizi ve milletimizi böyle bir aybn içine sokmayz. Kim darda veya içeride FETÖ-PKK ve dier terör örgütleriyle ilgili hak hukuk adalet edebiyat yapyorsa bilin ki kafasnn arkasnda karanlk bir amaç vardr. Bize nasihat çeken var, o nasihati kendinize saklayn biz ne yaptmz ne yapacamz gayet iyi biliyoruz. 5. yl dönümünde ehit yaknlarmz, gazilerimizin ve milletimizin huzurunda bu kararlmz bir kez daha ifade ediyoruz ifadelerini kulland.

En ksa zamanda vatandalara 15 Temmuz Müzesini ziyaret etmeleri tavsiyesinde bulunan Erdoan, Kbrsa geni bir katlmla gidileceini aktard.

Cumhurbakan Erdoann konumas öncesinde sayg duruu yaplmas ve stiklal Marnn okunmasnn ardndan Millet Camii mam Hatibi Adem Kemaneci Kuran- Kerim okudu. Erdoann konumasnn ardndan Diyanet leri Bakan Ali Erba dua etti. Vatandalara günün ansna PTT tarafndan bastrlan ve üzerinde Türkiye Geçilmez ifadesinin yer ald pullar hediye edildi.

Ana Sayfaya Git