"Milletin talep ve beklentileri dikkate alınarak hareket edilmeli"

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, milletin talep ve beklentileri dikkate alınarak hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Haberler 19.01.2018 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Saadet Partisi Diyarbakr l Bakan Fesih Bozan, uyum yasalar, OHAL, KHKlar, AK Parti MHP ittifak, isizlik oran ile gündemin dier önemli konular hakknda deerlendirmelerde bulunarak, siyasi hesap yaparak deil, milletin talep ve beklentileri dikkate alnarak hareket edilmesi gerektiini belirtti.

Diyarbakrdaki isizlik ve esnafn durumuna deinen Bozan, isizlik, esnafnn perianl, sosyal problemler, basna yansyan birçok resmi kurumdaki partizanclk, rüvet yolsuzluk iddialar da devam edip gidiyor. Zaman zaman basna yansyan bu iddialar hakknda yetkililerin gereini yapmalarn bekliyoruz. dedi.

Anayasa deiikliinin geçici 21inci maddesine göre uyum yasalarnn en geç 6 ay içinde çkarlmas gerektiini hatrlatan Bozan, bu sürenin üzerinde 3 ay geçmesine ramen bu yasalarn henüz TBMMye sunulmadna dikkat çekti.

Anayasa keyfilik kaldrmaz

Bozan, sözkonusu uygulamay doru bulmadn belirterek, Anayasa keyfilik kaldrmaz. Referandum sonuçlarna sayg göstermesini bekleyen iktidar, önce kendi getirdii Anayasaya sayg göstermek zorundadr. ifadelerini kulland.

Düzenlemeler yaplrken siyasi hesaplar yaplmamas gerektiini belirten Bozan, milletin talep ve beklentileri dikkate alnarak hareket edilmesi gerektiini vurgulad.

Bozan açklamasn öyle sürdürdü: 15 Temmuz darbe giriimi sonras iktidar, hakl olarak OHAL ilan etti. Gerekli tedbirler alndktan sonra ksa bir dönemde kaldrlmalyd. Ancak üzerinde 19 ay geçmi, biz halen OHAL yetkileriyle çkarlan kanunlarla idare ediliyoruz. 6 defadr uzatlyor. çünkü istedii kanununu çkaryor, istediini yakalyor, istediini ihraç, istediini iade ediyor. Terörle ilgili olsun olmasn her türlü yasay, Olaan Üstü Halin torbasna koyup çkartyor. Ksacas, Olaan Üstü Hali, olaan hale getiren iktidar, artk her iini KHK ile görmeye çalyor. Terörle ilgili ilgisiz, hemen hemen her alanda Kanun Hükmünde Kararname yaynlyor. Bu yaklam bizi ciddi anlamda endielendiriyor. Umarz iktidar, uyum yasalarn da, KHK ile düzenlemeye kalkmaz.

Uyum yasalarnda yaplmas gerekenler

Bozan, çkartlacak olan uyum yasalarnda yaplmas gerekenleri ise öyle sralad:

-Seçim baraj tamamen kaldrlmaldr

- Partiler aras kurumsal ittifakn önü açlmald.

-Hazine yardm, seçime katlacak bütün partilere, bu seçimde eit, daha sonraki seçimlerde ise her partinin ald oy oranna göre datlmaldr.

-Torba kanun uygulamasna da Torba Kararnameye de son verilmelidir.

-Kürsü dokunulmazlnn önündeki engeller kaldrlmaldr.

-Cumhurbakan adayl için gerekli 100 bin imza art engelleyici deil tevik edici, zorlayc deil kolaylatrc olmaldr.

AK Parti MHP ittifak

Partiler aras ittifaklara deinen Bozan, ktidar partisinin herhangi bir partiyle ittifak ne kadar doalsa, muhalefet partilerinin de görümeleri ve ittifak yapmalar gayet doaldr. Ancak doal olmayan, iktidar ve beraber olanlar, onlarla beraber olmayanlar gayri milli ve yerli olmamakla suçlamasdr. AK Parti ile MHPnin ittifaknda ne yazk ki böyle bir suçlama vardr. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git